ברונואז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ברונואז
Brunoise
קובץ:Karotten brunoise.jpg
ערימה של גזר ברונואז

ברונואזצרפתית: Brunoise) הוא חיתוך סכין קולינרי שבה תחילה מבצעים חיתוך ז'וליין של פריט המזון ולאחר מכן הופכים את ה"גפרורים" ברבע סיבוב וחותכים אותם לקוביות.

מאפיינים

החיתוך הזה יוצר קוביות של בערך 3 מ"מ או פחות בכל צלע. בצרפת, חיתוך ברונואז הוא קטן יותר של 1 עד 2 מ"מ. הירקות האופייניים לברונואז הם גזר, סלרי, כרישה ולפת. הירקות החתוכים לקוביות מולבנים קצרות במים רותחים מלוחים, ואז מושקעים במי קרח מומלחים לכמה שניות, כדי לקבע את הצבע.

שימוש

הברונואז משמש כקישוט במנות רבות; הוא משמש לעיתים קרובות לקישוט קונסומה. ברונואז טיפוסי צריך להיות עקבי בגודל ובצורה של הקוביות, שכן זה עוזר ליצור מצגת נעימה ומקצועית של המנה.[1]

חיתוך ברונואז משמש גם בצירים ובמרקים כדי להגביר במהירות את קצב העברת הטעמים והריחות לנוזל שמסביב. הדבר נובע מהגידול בשטח הפנים על פני שיטת חיתוך מסורתית ומועדף למתכונים שאין להם יתרונות מהמרקם של ירקות חתוכים.[2]

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Brunoise: precisely chopped small cubes of a vegetable". CooksInfo.com. נבדק ב-2021-06-13.
  2. ^ Manton, Keegan (25 באוקטובר 2021). "Brunoise Cut | How To Do It and Where To Use It". A Life of Mastery. ארכיון מ-26 באוקטובר 2021. נבדק ב-26 באוקטובר 2021. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38215641ברונואז