חיים אפשטין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף חיים אפשטיין)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חיים אפשטין
חיים אפשטין
מדינה ישראל
מפלגה בני תורה

חיים אפשטין (נולד בשנת תשי"ג, 1953) הוא יו"ר מפלגת בני תורה וחבר מועצת העיר ירושלים. שימש כסגן ראש עיריית ירושלים בין השנים 2013 - 2018.

ביוגרפיה

נולד וגדל בבני ברק, בנם של תמה והרב יצחק אפשטין. למד בישיבת פוניבז'. בתקופת לימודיו בישיבה היה משמשו של הרב שמואל רוזובסקי. כמו כן היה מקורב לרב שך, שהיה רבו ומקורבו של אביו. לאחר לימודיו בישיבה שירת בצה"ל[1].

פעילות ציבורית

היה מנהל לשכתו של הרב הראשי לירושלים הרב יצחק קוליץ. בסוף שנות ה-80 היה פעיל בהקמת דגל התורה. לאחר הבחירות לכנסת ה-12 שימש מזכיר סיעת דגל התורה בכנסת.

בשנים 1990-1992 כיהן כמנהל לשכתו של אברהם רביץ, שכיהן אז כסגן שר השיכון. בתקופת הקמתה של העיר אלעד, התמנה על ידי שר הפנים אהוד ברק כחבר המועצה. לאחר מכן פרש מהחיים הפוליטיים ועסק בנדל"ן.

קריירה פוליטית

בשנת 2013, לקראת הבחירות לכנסת ה-19, עמד בראש רשימת נצח שייצגה את הפלג הליטאי שבהנהגת הרב שמואל אוירבך, אך הרשימה הסירה את מועמדותה טרם הבחירות.

בבחירות לעיריית ירושלים, שנערכו באוקטובר 2013, הוצב בראש רשימת מפלגת בני תורה ואף התמודד על ראשות העיר. מפלגות ש"ס ויהדות התורה ורובו של הציבור החרדי בעיר תמכו במשה ליאון לראשות העיר. לדברי המפלגה, הסיבה להתמודדותו של אפשטין היא לא לתמוך במועמד חילוני.[2] מנגד, בתקשורת עלו טענות כי הסיבה להתמודדותו של אפשטין למרות סיכוייו הזעומים להיבחר, היא כי קיים הסכם בינו לניר ברקת לגרום לפיצול בקולות החרדים בירושלים ובכך להביא לבחירתו של ברקת[3][4]. אפשטין וברקת הכחישו את קיומו של ההסכם[5], אך לטענת יאיר אטינגר גורמים במפלגת בני תורה דרשו את קיום ההתחייבות הקואליציונית למינויו כסגן וכמחזיק תיק חינוך חרדי.[3]

התמודדותו גרמה למתח וחילוקי דעות בציבור הליטאי בירושלים. הרב אהרן לייב שטיינמן והרב חיים קניבסקי הוציאו נגדו ונגד רשימתו מכתבים ובהם הם מכנים אותם "בעלי מחלוקת" ו"ריקים ופוחזים".[6] אפשטין השיב כי הוא פועל בשליחותו של הרב שמואל אוירבך[7].

בבחירות קיבל אפשטין 3.6% מקולות הבוחרים, ולמרות שרשימתו זכתה רק במנדט אחד הוא מונה לסגן ראש העיר בשכר ומחזיק תיקי תרבות תורנית וח"ן חרדי.

ב-13 ביולי 2018 פרסם עיתון הפלס כי תנועת בני תורה תריץ אותו לראשות עיריית ירושלים,[8] אך ב-23 באוקטובר הודיעה התנועה כי היא מסירה את מועמדותו ותתמוך בזאב אלקין לראשות העיר.[9] בסיבוב שני שנערך בירושלים, תמכה המפלגה בעופר ברקוביץ, למרות זאת, לאחר זכייתו של משה ליאון בראשות העיר המפלגה נכנסה לקואליציה ואפשטין קיבל את תיק הבריאות העירוני שכולל בין השאר את האחריות על טיפת חלב.

בבחירות לרשויות המקומיות בישראל ב2024, בהתחלה פורסם כי ירוץ לראשות העירייה, ולאחר מכן הודיעה התנועה כי תומכת במשה ליאון לראשות העיר. ליאון נבחר, המפלגה נכנסה לקואליציה, ואפשטין קיבל תפקיד חבר בועדות כספים, הקצאות, תכנון ובניה[10].

חיים אישיים

אפשטין נשוי ואב לארבעה. מתגורר בשכונת הר נוף שבירושלים. אחותו נחמה היא אשת הפיזיקאי פרופסור יעקב גרינהויז, ואחותו רבקה היא אשת הרב נחום נריה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0