חטיפת הרכבת בבלוצ'יסטן (2025)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חטיפת הרכבת בבלוצ'יסטן
חלק מהסכסוך בבלוצ'יסטן (אנ')
רכבת של Jaffar Express, תצלום מ-2021
רכבת של Jaffar Express, תצלום מ-2021
תאריך 11 במרץ 2025
בסביבות 13:15 (זמן מקומי)
מטרה אזרחים, אנשי ביטחון
סוג חטיפה, לקיחת בני ערובה, ירי המוני, הפצצות, קרב יריות, מארב
נשק מטעני צד, משגרי רקטות, כלי נשק אוטומטיים, חגורות נפץ, רובי צלפים
הרוגים 31 אנשים (לא כולל המחבלים)
פצועים 38 אנשים
מבצע צבא שחרור בלוצ'יסטן
מספר מפגעים 33
מפגעים הרוגים 33

חטיפת הרכבת בבלוצ'יסטן התרחשה ב-11 במרץ 2025. החוטפים, מארגון ה-BLA (צבא שחרור בלוצ'יסטן), דרשו שחרור אסירים פוליטיים בתמורה לשחרור בני הערובה. בתגובה ממשלת פקיסטן החליטה לשלוח את הכוחות המזוינים של פקיסטן למבצע לשחרור החטופים, שבמהלכו נהרגו לפחות 64 בני אדם, בהם 18 חיילים, 33 מהחוטפים, והשאר אזרחים.

החטיפה

ב-11 במרץ 2025 יצאה רכבת הנוסעים הפקיסטנית ג'אפר אקספרס מכוויתה לפשאוואר, כאשר על סיפונה שהו לפחות 380 נוסעים. במהלך הנסיעה נחטפה הרכבת על ידי צבא השחרור של בלוצ'יסטן (BLA), כאשר התוקפים פוצצו חומרי נפץ במנהרות ועל פסי הרכבת, ולאחר מכן פתחו באש על הרכבת, מה שהקשה על השלטונות להתערב בשטח הררי. הארגון הציב לממשלת פקיסטן אולטימטום בן 48 שעות, בו דרשו לשחרר אסירים פוליטיים בלוצ'יסטנים, ובאם הממשלה תסרב, הם יחלו להוציא להורג את בני הערובה (שאת חלקם הם שחררו).

בלילה שבין ה-11 ל-12 במרץ, הכוחות המזוינים של פקיסטן פתחו במבצע בשם הקוד "Operation Green Bolan", במהלכו פשטו על הרכבת החטופה מספר פעמים, בסופו של דבר שחררו 354 בני ערובה והרגו את 33 החוטפים מטעם BLA. לפי גורמים פקיסטניים, לפחות 64 בני אדם, בהם 18 חיילים ו-33 תוקפים, נהרגו בהתקפה, ו-38 נוספים נפצעו. ה-BLA התעקש כי הסכסוך נמשך וכי הם הוציאו להורג כ-50 בני ערובה, בניגוד להצהרות של פקידים פקיסטניים.[1][2][3]

בתגובה לחטיפה, המפלגות הפוליטיות הפקיסטניות קיבלו פה אחד החלטה המגנה אותה במהלך ישיבת האספה הלאומית. שהבז שריף, ראש ממשלת פקיסטן, גינה את החטיפה וכינה אותה כ"מעשה פחדני", ושלח תנחומים למשפחות הקורבנות.

חטיפת הרכבת האזרחית על ידי BLA גונתה על ידי גורמים בינלאומיים, שהביעו את תמיכתם בפקיסטן ונגד הטרור. אפגניסטן והודו, לאחר שהואשמו באופן היסטורי בסיוע ל-BLA על ידי פקיסטן, הכחישו שתיהן טענות למעורבות בתקיפה, ודחקו בה להפסיק להאשים מדינות אחרות בבעיות הפנימיות שלה.

בעקבות התקיפה יישמה פקיסטן תוכנית להגברת כוחות הסיור במערכות הרכבת השונות במדינה ובידוק יסודי יותר של הנוסעים ורכבי ההובלה כדי למנוע התקפות דומות.

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

חטיפת הרכבת בבלוצ'יסטן (2025)40701215Q133258498