ח'אלידה ברוהי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה. ח'אלידה ברוהי (אורדו: خالدہ بروہی) היא פעילה למען זכויות נשים ויזמית חברתית פקיסטנית.

ביוגרפיה

ברוהי נולדה בכפר קטן בבלוצ'יסטן, מחוז שבטי פרובינציאלי סמוך לגבול אפגניסטן. היא הייתה הילדה הראשונה בכפר ללמוד בבית ספר, ולמדה בקראצ'י. בשנת 2004, כשברוהי הייתה בת 16, חברה שלה נרצחה על רקע "כבוד המשפחה".[1] חברתה נהרגה כי היא רצתה להתחתן עם אדם שהיא אוהבת במקום מישהו שמשפחתה בחרה בו.[2] ברוהי החלה למחות נגד מנהג הרצח על רקע חילול כבוד המשפחה בעת שהותה בקראצ'י, והכעיסה בכך אנשים רבים, כולל את מנהיגי השבט בבלוצ'יסטן. היא נאלצה לברוח מקראצ'י ב-2008.

ברוהי מספרת שאביה אמר לה, בתגובה, "אל תבכי, תבני אסטרטגיה". ואז היא החליטה שבמקום מחאה, היא יכולה לפעול באופן ישיר לסיוע לנשים, אשר בתורן יתחזקו כלכלית וחברתית, ובהתאם, יהיו פחות חשופות לדיכוי. היא הקימה את "סוגהאר - עמותה להעצמה", ארגון ללא כוונת רווח אשר מסייע לנשים בפקיסטן ללמוד מיומנויות הקשורות לצמיחה כלכליות ואישית. המילה "סוגהאר" פירושה "אישה מיומנת ובעלת ביטחון" באורדו. אמונתה היא שכל אישה היא "סוגהאר", היא רק צריכה את ההזדמנות לשחרר את הפוטנציאל שלה, וארגונה בא לספק הזדמנויות אלה. "המשימה שלי היא ליצור חברה שבה נשים לא נהרגות על כבוד, אלא יש כלפיהן כבוד והן זוכות למעמד שווה".[3] האגודה מספקת לנשים בכפרים המרוחקים הכנסה עבור עבודתן, שעיקרה היא מלאכת יד כמו רקמה, אשר ברוהי פיתחה לקו אופנה,[4] שמטרתה "להילחם באמונות תרבותיות שליליות באמצעות חינוך ומידע על זכויות הנשים".[5] עד 2013, כבר היו 23 מרכזים של האגודה, המשרתים לפחות 800 נשים אשר לומדות על "שוויון מגדרי, מניעת אלימות במשפחה, חינוך לבנות וזכויות נשים," מטרתה של ברוהי היא להגיע באמצעות "סוגהאר" למיליון נשים בתוך עשור.[6]

העבודה שלה עם "סוגהאר" הוכרה על ידי כתב העת העסקי פורבס, בו היא נמנתה ברשימת "30 מתחת ל-30" בשנת 2014.[7] ב-2014, היא נבחרה כעמיתה ב-MIT Media Lab, תוכנית של המכון הטכנולוגי של מסצ' וסטס.[8] ברוהי היא גם הנושא של סרט תיעודי יצירת שרמין עובייד-צ'ינוי, Seeds of Change, משנת 2014.[9] באוקטובר 2014, היא העבירה TED Talk ב-TEDGlobal שבו היא סיפרה על אקטיביזם שלה למיגור תופעת רצח על רקע כבוד המשפחה.[10] היא זכתה בנוסף בפרס למנהיגות מתפתחת מטעם אוניברסיטת נורתווסטרן, פרס אישה משפיעה מטעם קרן נשים בעולם, ובפרס ANGEL של מרכז ד"ר מרטין לותר קינג. מגזין ניוזוויק כלל אותה ברשימת "25 מתחת ל-25 - נשים משפיעות".

לצד ההכרה שזכתה לה, ברוהי גם קיבלה איומים רבים על חייה, ואף ירו לכיוונה, ופוצצו את מקום עבודתה.

ב-2014, התארסה ברוהי לדייוויד בארון, אמריקאי אשר המיר דתו לאסלאם בעקבות הכרותם.[11] מאז השניים נישאו, וחיים בסדונה, שבאריזונה. שם הקימה ברוהי את הקרן-האחות האמריקאית לסוגהאר, ויחד עם דייוויד, פתחו מרכז קהילתי-חברתי בשם The Chai Spot' המוקדש לבניית הבנה "מתוך אהבה" בין כל תרבויות העולם, לו שלושה מיקומים, ואשר גם יצא למסע ברחבי ארצות הברית ב-2016, "להשקות את כל העולם בצ'אי".[12] ברוהי ממשיכה עם מיזם האופנה ומשמשת כנואמת ציבורית.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Alvarez, Ana Cecilia (12 במרץ 2014). "Khalida Brohi Gives Pakistani Women The Tools to Lead". The Daily Beast. {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ Nawaz, Amna (10 בספטמבר 2012). "'New radicals': Pakistan's Generation Y battles to shape country's future". NBC News. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ KhalidaBrohi.com
  4. ^ Igram, Lila (30 ביולי 2015). "Muslim Women Superheroes". Huffington Post. {{cite news}}: (עזרה)
  5. ^ "Ending 'Honor Killings' One Stitch At a Time". Stitches Magazine. 27 (4): 25. במאי 2013. {{cite journal}}: (עזרה)
  6. ^ Strochlie, Nina (24 בספטמבר 2013). "The Clinton Global Initiative Kicks off With Tears, Impressions, and Fighting Words". The Daily Beast. {{cite news}}: (עזרה)
  7. ^ "2014 30 Under 30: Social Entrepreneurs". Forbes. 2014.
  8. ^ Al Qassemi, Sooud (7 באוקטובר 2014). "Sultan al-Qassemi on MIT Media Lab: Imagination Realized". Wamda. {{cite news}}: (עזרה)
  9. ^ Robbins, Sarah J. (28 בפברואר 2014). "Sharmeen Obaid-Chinoy: Pakistan's Most Daring Documentarian". The Daily Beast. {{cite news}}: (עזרה)
  10. ^ Brohi, Khalida (באוקטובר 2014). "How I Work to Protect Women From Honor Killings". TED. {{cite web}}: (עזרה)
  11. ^ I’m Marrying a Pakistani Village Girl, David Barron, Huffpost, 10/03/2014
  12. ^ The Chai Spot
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33528213ח'אלידה ברוהי