וורנר מיוזיק גרופ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף וורנר מיוזיק יפן)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
וורנר מיוזיק גרופ
נתונים כלליים
סוג חברת תקליטים
מייסדים האחים וורנר
תקופת הפעילות 1929 ולאחר מכן ב-2004 – הווה
משרד ראשי ניו יורק, ניו יורק, ארצות הברית
מוצרים עיקריים תקליטים, משחקי וידאו, אביזרי אופנה
 
www.wmg.com

וורנר מיוזיק גרופאנגלית: Warner Music Group) היא אחת מארבע חברות התקליטים המובילות בשוק המוזיקה העולמי (יחד עם יוניברסל מיוזיק גרופ, סוני מיוזיק אנטרטיינמנט ו-EMI). בעברה החברה הייתה חלק מהאחים וורנר. גלגולה הנוכחי של החברה החל בשנת 2004 כאשר הופרדה מטיים וורנר וכתוצאה מכך אלה הן שתי חברות שונות לגמרי כיום. בבעלות החברה גם חברת הפצת מוזיקה 'וורנר/שאפל מיוזיק' שנחשבת לאחת המובילות בשוק. כיום 87 חברות תקליטים ולייבלים שייכים לתאגיד 'וורנר מיוזיק גרופ'. בנוסף למוזיקה החברה מוציאה גם משחקי מחשב כגון: רוק בנד.

היסטוריה

החברה הוקמה בשנת 1929 והייתה חלק מאימפריית האחים וורנר ונקראה 'וורנר רקורדס'. בשנת 1963 החברה רכשה את 'רפריס רקורדס' שהייתה שייכת לפרנק סינטרה.

לאחר שחברת 'האחים וורנר' נמכרה ל'7 ארטס פרודקשן' בשנת 1967 היא רכשה את אטלנטיק רקורדס. למרות הרכישה אטלנטיק רקורדס וחברת הבת שלה, 'אטקו רקורדס' פעלו באופן עצמאי במשך שנתיים נוספות. בשנת 1969 נמכרה וורנר רקורדס (עם כל חברות התקליטים שברשותה) לחברה הלאומית קיני. היא החליטה לאחד את כל חברות התקליטים לאחת גדולה. באותה שנה קיני קנתה גם את אלקטרה רקורדס ו'נונסאץ' רקורדס' והפכה את החברה לקבוצה בשם 'וורנר-אלקטרה-אטלנטיק' שהפכה מאוחר יותר ל'וורנר מיוזיק גרופ'. במהלך השנים החברה רכשה עוד ועוד חברות תקליטים ולייבלים קטנים ומיזגה אותם תחת שמה שגדל וגדל.

בשנת 2004 קיני מכרה את 'וורנר מיוזיק גרופ' לקבוצת משקיעים בהנהגת איש העסקים היהודי אדגר ברונפמן הצעיר במחיר עצום 2.6 מיליארד דולרים. זמן קצר לאחר הרכישה הקבוצה החדשה העבירה לשורותיה את ליאור כהן, שהיה איש מפתח במתחרה הגדולה ביותר של 'וורנר מיוזיק גרופ', 'יוניברסל מיוזיק גרופ'.

בשנת 2007 'וורנר' הודיעה שהיא תמכור מוזיקה דיגיטלית ללא ניהול זכויות דיגיטלי דרך אמזון MP3 ובכך הפכה לחברת התקליטים השלישית שעושה זאת. בשנת 2008 התחוללה סערה תקשורתית גדולה לאחר שמשא ומתן בין 'וורנר מיוזיק גרופ' ליוטיוב נכשל והיא דרשה מיוטיוב למחוק את כל הקליפים של אמנים החתומים אצלה. בשנת 2009 שתי החברות פרסמו הודעה לעיתונות שהן הגיעו להסכם ביניהן והקליפים של אמנים החתומים בוורנר יתחילו לצוץ ביוטיוב בקרוב.

ב-2011 נמכרה החברה לאיש העסקים לאונרד בלווטניק תמורת 3.3 מיליארד דולר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא וורנר מיוזיק גרופ בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

וורנר מיוזיק גרופ36255037Q21077