הפורום האוניברסלי לתרבויות (2004)
פורום האוניברסלי לתרבויות של 2004 (בקטלאנית: Fòrum Universal de les Cultures, בספרדית: Fórum Universal de las Culturas) היה אירוע בינלאומי בן 141 ימים שהתקיים ב-מרכז הכנסים הבינלאומי של ברצלונה (Centre de Convencions Internacional de Barcelona או בקיצור CCIB) ובמקומות הסובבים אותו, בברצלונה, ספרד מ-9 במאי עד 26 בספטמבר 2004, והיה הפעם הראשונה בו מתקיים הפורום האוניברסלי לתרבויות (אנ'). השטח הפתוח ששימש את האירוע הוא כיום פארק ציבורי בשם פארק הפורום (Parc del Fòrum).
היסטוריה
פורום התרבויות האוניברסלי לשנת 2004 אורגן על ידי מועצת העיר של ברצלונה, הממשלה האזורית (ז'נרליטט דה קטלוניה), הממשלה הלאומית הספרדית ואונסק"ו.[1] הפורום נהגה על ידי המניע העיקרי שלו (פסקואל מרגל (אנ'), אז ראש עיריית ברצלונה) כדרך לקדם את תעשיית התיירות המתפתחת של העיר בעקבות המשחקים האולימפיים ב-1992, שנערכו גם הם בברצלונה. הפורום היה גם שימושי מבחינה פוליטית, לאור כישלונו הקודם של ראש העיר לקיים הבטחה משנת 1996 לקיים תערוכה בינלאומית בעיר.
המטרות הרשמיות של פורום התרבויות האוניברסלי לשנת 2004 כללו תמיכה בשלום, פיתוח בר-קיימא, זכויות אדם וכבוד למגוון.
הפורום אירח יותר מ-40 כנסים בינלאומיים (המשתתפים כללו את חואן אנטוניו סמראנש, מיכאיל גורבצ'וב, ז'וזה סאראמאגו, פליפה גונסאלס, ריגוברטה מנצ'ו, אנג'לינה ג'ולי, רוברט מקנמארה, ואלרי ז'יסקר ד'אסטן, ליונל ז'וספן, לואיז אינסיו דה סילבה, רומנו פרודי וסלמן רושדי, בין היתר), הופעות, שווקים, משחקים, 423 קונצרטים, 57 מופעי רחוב, 44 להקות תיאטרון, מחול וקברט, 20 מופעי קרקס ויותר מ-20 תערוכות.
ג'וזפ אסבילו (אנ') מונה למנהל האדריכלות והתשתיות של הפורום. האירועים נערכו בקצה המזרחי של אבינגודה דיאגונל, עורק ראשי החוצה את העיר. אזור חוף הים פותח כדי לאכלס את האירוע. הוא השתרע על פני 300 דונם בין הנמל האולימפי של ברצלונה לסאנט אדריה דה בסוס (אנ'), והגיע לשיא תוכנית ההתחדשות העירונית שהחלה לאולימפיאדת 1992. האתר החדש כולל מרכז כנסים, רחבה מרכזית, פארקים, אולמות, נמל חדש ובניין פורום (אנ') (בתכנון משרד האדריכלים הרצוג ודה מרון).
במסגרת פורום זה התקיים פורום פורטו אלגרה הרביעי של רשויות מקומיות לשילוב חברתי, אשר אישר את אג'נדה 21 לתרבות (אנ') ב-8 במאי 2004.
תערוכות
הפורום הציג ארבע תערוכות נושאיות, שנועדו להביא חידושים לרעיונות ועמדות עם בואה של המאה ה-21, על ידי ניתוח מדוקדק של המגוון התרבותי, פיתוח בר-קיימא והתנאים לשלום:
- קולות. תערוכה (בעיצוב "שותפות ראלף אפלבאום" (Ralph Appelbaum Associates), ובימוי של מונה קים[2] (אנ')) של שפות העולם כדי לחגוג את התקשורת האנושית ואת המגוון הלשוני והתרבותי.
- מאכלסים את העולם. מחקר על האופן שבו המין האנושי מתייחס לסביבת כוכב הלכת. הוא הראה את הצורך לאמץ אמות מידה הגיוניות יותר לשימוש במשאבי טבע בקנה מידה ארצי. הוא גם הראה את המגוון הטבעי של כדור הארץ, ואת ההשפעה הנגרמת על ידי פעילות אנושית, במיוחד על ידי תופעת העיור. לבסוף, חשף את הצריכה העצומה וייצור הפסולת של החברה המערבית.
- ערים-פינות. מחקר על איך נבנות ערים. הוא כלל דגמים על רחובות ידועים ובניינים מהעולם (כיכר פיקדילי בלונדון, כיכר טיימס ובניין פלאטאיירון בניו יורק, לה פדררה בברצלונה וכו') ומפות המראות כיצד חלק מהערים צמחו. המחקר הראה גם על גידול של מגה-ערים, כמו בומביי, מקסיקו סיטי, מונטריי, קהיר ואיסטנבול.
- לוחמי שיאן. תערוכה של אמנות קבורה (אנ') סינית, המבוססת על ממצאים ארכאולוגיים בקברי צ'ין שה-חואנג ויאנגלינג (אנ'). בין היצירות שהוצגו, הייתה תערוכה של לוחמי טרקוטה של שיאן מתקופת שושלת צ'ין.
המתחם כיום
הכיכר המרכזית והמרחב הפתוח שמסביב יוצרים אזור ציבורי בשם פארק הפורום (Parc del Fòrum), וכעת הם ביתם של מספר אירועים גדולים המתקיימים לאורך כל השנה, כולל פסטיבל פרימוורה סאונד (אנ'), סאמרקייס (אנ'), יריד אפריל של קטלוניה (אנ') והקונצרטים הפופולריים ביותר בלה מרסה (אנ').
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ EM, Fórum Barcelona 2004, elmundo.es, Spain, May 31, 2004
- ^ Mona Kim
34818315הפורום האוניברסלי לתרבויות (2004)