היום ההומניטרי העולמי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

היום ההומניטרי הבינלאומי הוא יום שהוגדר על ידי האומות המאוחדות כיום בינלאומי והוא נחוג ב-19 באוגוסט בכל שנה בכל רחבי העולם. יום זה נוסד כמחווה לכל האנשים שסיכנו את חייהם בפעולות הומניטריות ברחבי העולם, ונקבע בכדי לגייס עזרה עבור האנשים שסייעו לטפל במשברים הומניטריים ברחבי העולם. ביום זה מתקיימות מגוון פעילויות שמטרתן להעלות את המודעות לבעיות הומניטריות ולהשפיע על בעיות הומניטריות קיימות בכל רחבי העולם[1].

מהות היום

היום ההומניטרי העולמי מקודם בעולם ונחגג במגוון פעילויות על מנת לעודד ולקדם פעולות הומניטריות. בנוסף, מטרתו של יום זה היא לדרוש ממנהיגי העולם להגן על כל האזרחים במדינתם בתקופת משבר (כגון מלחמת אזרחים, רעב וכדומה)[1].

פעילויות להעלאת המודעות ליום בעולם

בשנת 2014 האו"ם ערך קמפיין עולמי שמטרתו הייתה לעשות היסטוריה במדיה החברתית ולהגיע למיליארד תומכים שיציינו את היום ההומניטרי הבינלאומי. כמות התומכים החלה לעלות במהירות לאחר הופעתה של הזמרת ביונסה עם השיר שהעניקה לקמפיין, "I was here", בעצרת הכללית של האו"ם, מול מעל 1,200 מעריצים, ידוענים, מתנדבים ואנשים נכבדים אחרים. עד ליום שהוגדר, הושגה מטרת האו"ם ונרתמו למעלה ממיליארד תומכים שציינו את היום ההומניטרי באמצעות המדיה החברתית[2].

פעילות הומניטרית ביום בישראל

הסוכנות לשיתוף פעולה בינלאומי לפיתוח במשרד החוץ​, היא הגוף האחראי לתיאום התוכנית הרשמית לסיוע הומניטרי שמגישה מדינת ישראל. הודות לניסיון שרכשה ישראל בתחום הרפואה, הסוכנות מארגנת בפעמים רבות את האספקה, את התרופות ואת סיוע החירום הרפואי שנדרשים בעולם.

באוקטובר 2015, ישראל הצטרפה לקהילה הבינלאומית בתגובה על התפרצות נגיף האבולה במדינות אפריקה המערבית והשיקה את "מבצע בתי חולים של תקווה" שכלל שיגור והקמה של שלוש מרפאות חירום ניידות מצוידות בכל הציוד הדרוש בליבריה, סיירה לאון וגינאה קואנקרי. מלבד פעולות אלו, תרומותיה של מדינת ישראל בעת מגפת האבולה במערב אפריקה, היו מבין הגדולות ביותר במונחים של תרומה לנפש ובמונחים כספיים.

בעקבות רעש האדמה ההרסני שפקד את נפאל ​באפריל 2015, הגישה ישראל סיוע מיידי - שיגרה משלחת סיוע צה"לית של 260 איש, כולל בכירי המומחים הישראליים לפציעות טראומה והקימה סמוך לקטמנדו בית חולים שהכיל ציוד לצילומי רנטגן, מעבדות וחדרי ניתוח והיה יכול לקלוט כ-200 מטופלים ביום ולהעניק להם טיפול.

בשנת 2015 בין החודשים יוני-אוגוסט, ישראל הגישה סיוע חירום לקרבנות שיטפונות קשים בסרביה ובבוסניה, שלחה סיוע לצ'ילה ולפרגוואי בעקבות גשמי זעף ומפולות בוץ, שלחה יותר מ-100,000 מנות מזון מרוכז מציל חיים למדגסקר לצורך המלחמה בתת-התזונה של יותר מ-10,000 ילדים באזור הדרומי שמוכה בבצורת, תרמה שני מכשירי שתל הרחבת עור לטאיוואן לצורך טיפול ביותר מ-400 קורבנות שנותרו מאושפזים לאחר פיצוץ עז בפארק מים בחודש יוני בשנת 2015 וסייעה לקרבנות גשמי המונסון העזים שגרמו לשיטפונות קטלניים ולמפולות אדמה שפגעו כמעט בכל מדינות מיאנמר[3].

פרויקט "העולם צריך יותר"

בשנת 2013 הקים האו"ם את פרויקט "העולם צריך יותר" בשיתוף פעולה עם חברת ליאו ברנט, חברת פרסום מצליחה שהשיקה קמפיינים כמו איש המרלבורו והדמות על אריזת הטונה של חברת סטארקיסט[4]. מטרת הפרויקט הייתה לגייס כסף למען מטרות הומניטריות ביום ההומניטרי הבינלאומי. במסגרת פרויקט זה, אנשים היו צריכים לכתוב במדיה החברתית #TheWorldNeedsMore ולאחר מכן # ואז מילה מסוימת שהוגדרה מראש בשביל שחברות כמו אינטל או גוצ'י יתרמו דולר למטרה הזו[1].

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 World Humanitarian Day, 19 August, United Nations
  2. ^ היום ההומניטארי העולמי, באתר הקרן הישראלית למען יוניסף
  3. ^ ישראל מציינת את היום ההומניטרי העולמי, באתר משרד החוץ
  4. ^ Katie Connolly, Six ads that changed the way you think, BBC
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
היום ההומניטרי העולמי27788904