דולמה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דולמה

דולמה הוא מתכון אשר קיים במטבחים של מדינות שהשתייכו בעבר לאימפריה העות'מאנית ובאזורים הסמוכים, כולל טורקיה, יוון, מצרים, אלבניה, אלג'יריה, אזרבייג'ן, ארמניה, ירדן, סוריה, לבנון, עיראק, איראן, סודאן ומדינות שונות באזור דרום אסיה.

את המאכל ניתן להגיש חם או קר. סוגים מסוימים של דולמה מופקים מירקות שלמים, פירות, או פירות ים, בעוד שאחרים מופקים מעלים - לרוב עלי גפן או כרוב. הגרסה הפופולרית ביותר של הדולמה מופקת מעלי גפן. דולמה אשר עטוף באופן מסוים מכונה גם "סרמאלה". המאכל מכיל בדרך כלל תערובת של אורז, בצל, בשר בקר טחון ומרכיבים אחרים, ולעיתים מוגש עם רוטב ו/או יוגורט.

בארמניה ובטורקיה המילה "דולמה" משמשת לתיאור כל פריט מזון שמכיל מילוי כלשהו (כגון עלי כרוב ממולאים, חצילים, פפריקה, פלפלים, וכו').

גלריית תמונות

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דולמה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33054343דולמה