דאשי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דאשי
שבבי קצואובושי
שבבי קצואובושי
אריזות דאשי

דָּאשִייפנית: 出汁, だし) הוא סוג של ציר מהיר הכנה המשמש כבסיס לרטבים ומרקים אחרים במטבח היפני. משמעות השם - הוצאה (出) לנוזל (汁).

הדאשי אחראי לבסיס הטעם של מגוון מאכלים יפנים, ביניהם מרק מיסו, רוטב מנצויו לאטריות, אודן וכו׳.

דאשי מפיקים ממיצוי של אצות קומבו (סוג אכיל של קלפ) על סף רתיחה, ושבבי קצואובושי (מדג בוניטו או סוג של טונה משומר). ניתן להפיק דאשי צמחוני מקומבו ופטריות שיטאקי. וקיים סוג נוסף של דאשי ממיצוי של ניבושי - סרדינים מיובשים.

במטבח היפני הביתי, משתמשים בדרך כלל באבקת דאשי אינסטנט שמספיק לערבב אותה במים חמים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דאשי בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33928020דאשי