דאץ' רופרסברגר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דאץ' רופרסברגר
Dutch Ruppersberger
דיוקנו הרשמי של רופרסברגר בקונגרס ה-116, 2018
דיוקנו הרשמי של רופרסברגר בקונגרס ה-116, 2018
דיוקנו הרשמי של רופרסברגר בקונגרס ה-116, 2018
לידה 31 בינואר 1946 (גיל: 78)
בולטימור, מרילנד, ארצות הברית
שם מלא צ'ארלס אלברט רופרסברגר השלישי
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת מרילנד
אוניברסיטת בולטימור
בולטימור סיטי קולג'
עיסוק פוליטיקאי, עורך דין
מפלגה המפלגה הדמוקרטית
דת מתודיזם[1]
חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השני של מרילנד
3 בינואר 2003 – מכהן
(22 שנים)
→ בוב ארליק

צ'ארלס אלברט "דאץ'" רופרסברגר השלישיאנגלית: Charles Albert "Dutch" Ruppersberger III; נולד ב-31 בינואר 1946) הוא פוליטיקאי אמריקאי, המכהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השני של מרילנד, מאז 2003. רופרסברגר, חבר המפלגה הדמוקרטית, כיהן בין השנים 1994–2002 כנציב מחוז בולטימור.

ביוגרפיה

רופרסברגר נולד בבולטימור, בנם של מרגרט "פגי" (לבית וילסון) וצ'ארלס אלברט "אל" רופרסברגר הבן. הוא ממוצא גרמני בחלקו. את ראשית לימודיו הגבוהים השלים בבולטימור סיטי קולג', ולאחר מכן למד באוניברסיטת מרילנד, שם שיחק לקרוס. בהמשך קיבל תואר שני במשפטים מבית הספר למשפט של אוניברסיטת בולטימור.

רופרסברגר החל את הקריירה המקצועית שלו כעוזר התובע המדינתי במחוז בולטימור. חיש מהר קודם לתפקיד ראש אגף החקירות בפרקליטות מרילנד. הוא התעסק במאבק בפשע מאורגן, שחיתות פוליטית וסחר בסמים. בשנת 1985 נבחר למועצת מחוז בולטימור, וב-1989 נבחר לתקופת כהונה שנייה. ב-5 בדצמבר 1994 החל את כהונתו כנציב מחוז בולטימור, תפקיד אותו מילא עד 2 בדצמבר 2002. טרם התמודדותו אל הקונגרס של ארצות הברית שינה רופרסברגר את שמו באורח רשמי על מנת שכינויו הוותיק, "דאץ'", יוכל להופיע על פתקי ההצבעה בקלפי[2].

משום שהיה נתון להגבלת כהונה כנציב מחוז בולטימור, בחר רופרסברגר ב-2002 להתמודד לבית הנבחרים של ארצות הברית במחוז הקונגרס השני של מרילנד. בוב ארליק (אנ'), נציג המחוז הכהן מטעם המפלגה הרפובליקנית, פרש מהקונגרס והתמודד לתפקיד מושל מרילנד. בית המחוקקים באנאפוליס שינה משמעותית את הרכבו הגאוגרפי של מחוז הקונגרס השני באמצעות העברה של רוב מחוז הרפורד למחוז הראשון ולמחוז השישי. במקום זאת, בית המחוקקים סיפח למחוז השני חלקים רבים מהעיר בולטימור בהם התגוררו מצביעים דמוקרטיים רבים, מה שחיזק את דריסת הרגל של רופרסברגר במחוז החדש. ביום הבחירות הכלליות נבחר אל בית הנבחרים והושבע לתפקידו בראשית ינואר 2003.

רופרסברגר היה הדמוקרטי הטרי הראשון שמונה לוועדת המודיעין של בית הנבחרים האמריקאי. הוא מונה לוועדה זו מכיוון שבמחוזו שוכן מטה הסוכנות לביטחון לאומי. מ-3 בינואר 2011 ל-3 בינואר 2015 היה החבר הבכיר מטעם סיעת המיעוט הדמוקרטית בוועדה. התפקיד הציב את רופרסברגר ב"כנופיית השמונה" המובחרת, המתייחסת ליושבי הראש של ועדת המודיעין בבית הנבחרים ושל ועדת המודיעין של הסנאט של ארצות הברית ולחברים הבכירים בהן, למנהיגי הרוב המיעוט בשני בתי הקונגרס וליושב ראש בית הנבחרים של ארצות הברית. על פי החוק, על נשיא ארצות הברית מוטלת החובה לעדכן את כנופיית השמונה בכל פעילויות קהילת המודיעין האמריקאית במטרה להבטיח פיקוח פרלמנטרי נאות.

בעיצומה של פרשת הציתותים בארצות הברית, גינה רופרסברגר את הדלפותיו של חושף השחיתויות אדוארד סנודן ביחד עם עמיתו הרפובליקני מייק ד. רוג'רס[3].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דאץ' רופרסברגר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ההשתייכויות הדתיות של חברי הקונגרס ה-116 של ארצות הברית, מסמך מאת Pew Research Center (באנגלית)
  2. ^ ג'ורדי יגר, Dutch, Weezy and Surfer, באתר The Hill‏, 21 ביולי 2009 (באנגלית)
  3. ^ אתר למנויים בלבד אי-פי, סגן ראש ה-FBI: באמצעות הציתותים מנענו פיגוע בוול סטריט, באתר הארץ, 18 ביוני 2013
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

דאץ' רופרסברגר33577448Q981559