ג'ו קורטני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ג'ון קורטני
Joe Courtney
דיוקנו הרשמי של קורטני בקונגרס, 2016
דיוקנו הרשמי של קורטני בקונגרס, 2016
דיוקנו הרשמי של קורטני בקונגרס, 2016
לידה 6 באפריל 1953 (גיל: 71)
הרטפורד, קונטיקט, ארצות הברית
שם מלא ג'ו דארן קורטני
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת טאפטס, אוניברסיטת קונטיקט
עיסוק פוליטיקאי, תובע פלילי
מפלגה המפלגה הדמוקרטית
דת נצרות קתולית[1]
חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השני של קונטיקט
3 בינואר 2007 – מכהן
(17 שנים)
→ רוב סימונס

ג'ו דארן קורטניאנגלית: Joseph Darren Courtney; נולד ב-6 באפריל 1953) הוא פוליטיקאי אמריקאי, המכהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השני של מדינת קונטיקט, ברציפות מאז 2007. קורטני, חבר המפלגה הדמוקרטית, מייצג מחוז קונגרס המכסה את מרבית השליש המזרחי של קונטיקט, בו הערים נורוויץ' וניו לונדון. בשנים 1987–1995 היה חבר בית הנבחרים המדינתי של קונטיקט ואחר כך שירת כתובע העירוני של ורנון מ-2003 עד להיבחרו אל הקונגרס של ארצות הברית בשנת 2006.

ביוגרפיה

קורטני נולד וגדל בהרטפורד הפרוורית. אביו היה סוכן לשכת החקירות הפדרלית[2]. בשנת 1975 סיים את לימודיו באוניברסיטת טאפטס, וב-1978 השלים לימודי משפטים באוניברסיטת קונטיקט. לאחר שסיים את לימודי המשפטים עבד קורטני כסנגור ציבורי במשך שלוש שנים. כעבור זמן מה נעשה שותף במשרד עורכי הדין "Flaherty, Meisler and Courtney", ובשנים 2003–2006 היה התובע העירוני בוורנון, שם הוא מתגורר בהווה.

מינואר 1987 עד ינואר 1995 היה קורטני חבר בית הנבחרים המדינתי של קונטיקט מטעם מחוז הבחירה ה-56. הוא היה יושב ראש הוועדה לבריאות הציבור ושירותי האנוש, ופיקח על "מועצת הפס הכחול לביטוח בריאות אוניברסלי" (Blue Ribbon Commission on Universal Health Insurance). בשנת 1994 הוא זכה לאות כבוד על ידי "מגזין קונטיקט" על מאמציו הדו-מפלגתיים בבית המחוקקים של המדינה. בשנת 1998, לאחר ארבע שנות כהונה, התמודד קורטני אל תפקיד סגן מושל קונטיקט אך ללא הועיל. בשנת 2002 התמודד אל הקונגרס האמריקאי נגד רוב סימונס (אנ'), נציג מחוז הקונגרס השני של קונטיקט בבית הנבחרים של ארצות הברית. קורטני לא הודיע ​​על מועמדותו או גייס כספים עד לספטמבר 2001, ובאותה נקודת זמן מימן סימונס את מסע הבחירות שלו בתרומות בנות יותר מחצי מיליון דולר אמריקני. ביום הבחירות הכלליות בנובמבר גבר סימונס על קורטני עם 54% מהקולות.

בבחירות אמצע הכהונה ב-2006 התמודד קורטני בשנית אל בית הנבחרים מול סימונס, ופרשנים פוליטיים העריכו כי המירוץ בין השניים יהא הפעם צמוד. קורטני הוכרז כזוכה ביום הבחירות, וספירת הקולות הראשונית הצביעה על יתרון צר בן 167 קולות, מתוך למעלה מ-242,000 קולות. על פי החוק בקונטיקט, המירוץ עבר סריקה אוטומטית מחודשת של הקולות מכיוון שהפרש הניצחון היו פחות מחצי אחוז. עם סיום הספירה מחדש ב-14 בנובמבר נקבע כי קורטני קיבל 91 קולות יותר מסימונס[3]. מאוחר יותר הפורסם בעיתון "וושינגטון פוסט" כי הפער בין קורטני לסימונס נאמד ב-83 קולות בלבד. היה זה מערכת הבחירות לקונגרס הצמודה ביותר בשנת 2006.

ב-3 בינואר 2007 קורטני הושבע לתפקידו. במרץ 2008 תיאר קורטני את מדיניות החוץ של ממשל ג'ורג' ווקר בוש כ"דו-רֹאשִׁית" בנוגע למלחמת עיראק, וגרס כי על הבית הלבן לעבוד עם הקונגרס במטרה לבנות הסכם ביטחוני ארוך-טווח וסביר עם הממשלה בבגדאד העוסק ביחסי איראן–עיראק[4]. בשנת 2010 היה קורטני הקול המוביל בבית הנבחרים נגד מה שכונה "מס קדילאק" על תוכניות בריאות בעלות גבוהה, כחלק מהמימון שהוצע מכוח חוק הגנת החולה וטיפול בר השגה. ב-6 באוגוסט 2015 פרסם קורטני הצהרת תמיכה בנשיא ארצות הברית ברק אובמה על שיזם את הסכם המעצמות על תוכנית הגרעין האיראנית[5]. באוקטובר 2017 הציג קורטני ביחד עם חבר הקונגרס גלן תומפסון מפנסילבניה את "חוק תזונת החלב בבתי הספר משנת 2017", הצעת חוק לקידום צריכת חלב בידי תלמידים בבתי ספר[6]

לאחר שצפה בסרט הקולנוע "לינקולן" בבימויו של סטיבן ספילברג, כתב קורטני מכתב לבמאי וציין כי על אף שהסרט הראה כי חברי בית הנבחרים מקונטיקט הצביעו נגד התיקון ה-13 לחוקת ארצות הברית שביטל את העבדות בארצות הברית, למעשה כל משלחת המדינה לקונגרס תמכה בתיקון. הוא ביקש מספילברג הכרה כלשהי בשגיאה, אולי בגרסת הסרט ב-DVD, באומרו: ”חשוב שאנשים אשר צפו בסרט יהיו מודעים לכך שאיבדנו חיילים בקונטיקט, שהיינו תומכים נחרצים של לינקולן בשתי מערכות הבחירות שלו, ובמקרה של הדמוקרטי מניו הייבן למעשה הוא הצביע נגד מפלגתו שתמכה בתיקון [...] באופן אישי אני חש כי השם הטוב של המדינה הוכתם במעט[7].” לדברי וושינגטון פוסט, הביקורת של קורטני הטיבה עמו במדינת ביתו קונטיקט, שם היא עוררה את כתיבתם של מספר מאמרי מערכת אסירי-תודה בעיתונים המקומיים, אך בד בבד הועלו תהיות שמא עיתוי הביקורת שכן הסרט עמד לבחירה בטקס פרסי אוסקר ה-85. בוושינגטון פוסט ציינו כי "לקורטני היה חוב עבור בן אפלק", שקידם את מסע הבחירות של קורטני וסרטו "ארגו" התחרה מול "לינקולן" בקטגוריית פרס אוסקר לסרט הטוב ביותר[8].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'ו קורטני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ההשתייכויות הדתיות של חברי הקונגרס ה-116 של ארצות הברית, מסמך מאת Pew Research Center (באנגלית)
  2. ^ Joe Courtney (D-Conn.), באתר וושינגטון פוסט (באנגלית)
  3. ^ ג'ניפר מדינה, Democrat Wins House Seat After Recount in Connecticut, באתר הניו יורק טיימס, 16 בנובמבר 2006 (באנגלית)
  4. ^ ג'ו קורטני, Two-Headed Iraq Policy Sends Terrible Message (Rep. Joe Courtney), באתר The Hill‏, 10 במרץ 2008 (באנגלית)
  5. ^ Where lawmakers stand on the Iran deal, באתר וושינגטון פוסט, יולי 2018 (באנגלית)
  6. ^ Bill hopes to reverse declining milk consumption in schools, באתר Feed Stuffs‏, 25 באוקטובר 2017 (באנגלית)
  7. ^ בריאן דולינג, Courtney Faults 'Lincoln,' Says Spielberg Goofed On CT Slavery Vote, באתר Hartford Courant‏, 5 בפברואר 2013 (באנגלית)
  8. ^ Rep. Joe Courtney gets lesson in Oscar politics in debate over 'Lincoln' accuracy, באתר וושינגטון פוסט, 12 בפברואר 2013 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31199289ג'ו קורטני