בריק (מזון)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בוריק
בוריק
הכנת בוריק

נקרא גם: בוריק או בריקה בערבית: بريك, بريكة, תעתיק מדויק: בריכ, בריכה) הוא מאכל תוניסאי ולובי. בוריק מורכב מעלה דק של בצק, המכונה ווארקה, ממולא בביצה ו/או תפוחי אדמה ומטוגן בשמן עמוק. בגרסה הטבעונית מוחלפת הביצה בחביתת חומוס או חביתת עדשים עם תפוחי אדמה או בלעדיהם.

מאכל הנפוץ בערים נתניה וחדרה בהם רבים יוצאי תוניסיה ולוב, הוא בוריקה בפיתה עם סלט ירקות ותבלינים.

עלה הבצק - ווארקה

העלה מיוצר באמצעות הדבקת בצק דליל יחסית, בנגיעות למשטח חם ועגול. כל נגיעת בצק חופפת למעגל שהולך ונוצר וכך מתהווה עלה עגול של בצק דק. הבצק נאפה זמן מה על המשטח ומקולף ממנו כאשר הוא הופך לבן ובטרם יתקשה. ניתן להשתמש כתחליף בבצק הסיגר המרוקאי אך לא בבצק עלים או בצק פילו.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בריק בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.