בריק (מזון)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
נקרא גם: בוריק או בריקה בערבית: بريك, بريكة, תעתיק מדויק: בריכ, בריכה) הוא מאכל תוניסאי ולובי. בוריק מורכב מעלה דק של בצק, המכונה ווארקה, ממולא בביצה ו/או תפוחי אדמה ומטוגן בשמן עמוק. בגרסה הטבעונית מוחלפת הביצה בחביתת חומוס או חביתת עדשים עם תפוחי אדמה או בלעדיהם.
מאכל הנפוץ בערים נתניה וחדרה בהם רבים יוצאי תוניסיה ולוב, הוא בוריקה בפיתה עם סלט ירקות ותבלינים.
עלה הבצק - ווארקה
העלה מיוצר באמצעות הדבקת בצק דליל יחסית, בנגיעות למשטח חם ועגול. כל נגיעת בצק חופפת למעגל שהולך ונוצר וכך מתהווה עלה עגול של בצק דק. הבצק נאפה זמן מה על המשטח ומקולף ממנו כאשר הוא הופך לבן ובטרם יתקשה. ניתן להשתמש כתחליף בבצק הסיגר המרוקאי אך לא בבצק עלים או בצק פילו.
ראו גם
קישורים חיצוניים
עיינו גם בפורטלים: | |||
---|---|---|---|
פורטל מזון | |||
פורטל המזרח התיכון |
- בוריק, מאתר "על השולחן"
- בוריק כרוב, מאתר "על השולחן"
- הכנת העלה, מאתר "יוטיוב"
- המדריך להכנת בריק, מאתר The Kitchen Coach