ברוקולי סיני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןברוקולי סיני
Gailan.jpg
מיון מדעי
ממלכה: צומח
מערכה: בעלי פרחים
מחלקה: דו-פסיגיים
סדרה: צלפאים
משפחה: מצליבים
סוג: כרוב
מין: כרוב הבר
תת־מין: ברוקולי סיני
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Brassica oleracea Alboglabra

ברוקולי סיני (שם מדעי: Brassica oleracea Alboglabra) הוא זן של כרוב הבר. הוא ידוע גם בשמות קייל סיני וקאי-לאן. הוא ירק עלי בעל עלים ירוקים עם גזע עבה, ומספר קטן של ראשי פרחים שדומים שאלו של הברוקולי. ברוקולי וברוקולי סיני שניהם שייכים לאותו המין, כרוב הבר. טעמו דומה מאד לברוקולי ומעט מר ממנו.

ברוקולי סיני נפוץ מאד במטבח הסיני, ובמיוחד במטבח הקנטונזי. מתכון נפוץ הוא ברוקולי סיני מוקפץ עם ג'ינג'ר ושום.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברוקולי סיני בוויקישיתוף
ברוקולי סיני בסגנון קנטונזי
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא בוטניקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0