הרב בנימין אייזנר
הרב בנימין (בני) אייזנר (ו' באדר ב' תש"ג 13 במרץ 1943 - א' בחשוון תשע"ב, 29 באוקטובר 2011) היה רב ומחנך, מתלמידיו של הרצי"ה קוק.
חייו
נולד בירושלים. למד בבית ספר יסודי בתל אביב ובתיכון בקיבוץ יבנה. לאחר התיכון שירת בצה"ל ולאחר מכן למד בישיבת מרכז הרב. לחם במלחמת ששת הימים.
לאחר חתונתו למד תורה בקיבוץ יבנה ובישיבת אור עציון. בהמשך החל לשמש כר"מ ומשגיח בישיבת ירושלים לצעירים. לימד את תורת הראי"ה והרצי"ה גם בישיבת עטרת כהנים, מכינה קדם צבאית עלי, מכינה קדם צבאית עטרת כהנים, ישיבת כרם ביבנה, ישיבה קטנה מורשה, ישיבת מרכז הרב, ישיבת הר המור, מורשת יעקב ועוד. העביר שיעורים גם בביתו, בין היתר בימי שישי לימד שם את תלמידי ישיבת שבי חברון.
בשנות השמונים היה בין מייסדי ארגון שלח את עמי שפעל למען שחרורם של נתן שרנסקי ואסירי ציון אחרים מהכלא הסובייטי. מטה הארגון הוקם בביתו. היה ממקימי רשת החינוך "נעם-צביה", ממקימי תלמוד תורה מורשה ומהוגי רעיון המכינות הקדם-צבאיות.
קשרים מיוחדים היו לרב אייזנר עם יהודי ארצות הברית. הוא היה ממייסדי בית המדרש לתלמידים אמריקאים "בית מדרש תורה" (BMT), בשכונת בית וגן בירושלים, שבו למדו שנה או שנתיים לפני המשך לימודיהם בקולג' בארצות הברית. מוסד זה היה מוסד פנימייתי של הסוכנות היהודית, שכלל גם מגורים למשפחות אנשי הסגל. תלמידיו האמריקאים שמרו איתו על קשרים הדוקים[1].
נהג לנסוע לבסיסי צה"ל ללמד את החיילים, במיוחד לפני מלחמות ומבצעים.
בשנים האחרונות התגורר ב'בית היהודי' בשכונת אבו תור בירושלים.
בשנת תשע"א התגלה בגופו גידול ממאיר. נפטר בליל שבת פרשת נח, א' בחשוון תשע"ב, ונקבר בלוויה רבת משתתפים בחלקת הנביאים שבהר הזיתים, בסמוך להראי"ה ורבו הרצי"ה.
משפחתו
הרב אייזנר היה נשוי לשרה, אחותו של הרב אברהם יצחק אולמן (דיין בבד"צ של העדה החרדית), ולהם נולדו 11 ילדים. בין ילדיהם: סא"ל שלום אייזנר, לשעבר סמח"ט הבקעה (חתנו של הרב יהושע צוקרמן).
קישורים חיצוניים
- שמעון כהן, 'הרב אייזנר היה אדם במלוא המשמעות', באתר ערוץ 7, 27 בנובמבר 2011
- ישי קרוב, "עניו גדול וצנוע מאד בהנהגתו", באתר ערוץ 7, 29 באוקטובר 2011
- אתר הרב בני אייזנר (באנגלית)
- הרב יוסי פלאי, לזכרו של הרב בני אייזנר הקול היהודי
- שי הירש (מתלמידיו), הספד שנאמר בשבעה, אתר שורש
- שיעור של הרב בני אייזנר, הקץ המגולה במשנת הרצי"ה, כתב העת 'שמעתין', גיליון 183, התשע"ג.
- כרטיס הקבר של הרב בנימין אייזנר, באתר הר הזיתים