בית הקברות של האומות המאוחדות לזכר הנופלים
בית הקברות של האומות המאוחדות לזכר הנופלים (באנגלית: United Nations Memorial Cemetery) הוא בית קברות צבאי השוכן בעיר פוסן שבקוריאה הדרומית. נקברו בו חיילי אחת עשרה אומות, שנהרגו במלחמת קוריאה. הם שירתו במסגרת כוחות פיקוד האו"ם, אשר לחם במלחמה זו לצד קוריאה הדרומית. כיום קבורים באתר 2,300 חללים.
תולדות בית הקברות
בית הקברות נפתח ב-11 ביולי 1950, כאחד מבתי הקברות שהוקמו על ידי כוחות האו"ם במלחמת קוריאה, ונחנך רשמית על ידי גנרל מת'יו רידג'וויי ב-6 באפריל 1951. הוא הורחב לשטח של 282 דונם והובאו אליו לקבורה חללים של צבאות כוחות האו"ם השונים. עד 1954 נקברו באתר כ-11,000 חללים מצבאות 21 מדינות, מהם כ-4,200 שהועברו מקוריאה הצפונית לאחר הפסקת האש במלחמה ב-1953. בתקופה זו הופעל בית הקברות על ידי צבא ארצות הברית. כיום שטחו הוא 145 דונם.[1]
האתר הוכר כבית קברות של כוחות האו"ם ב-15 בדצמבר 1955, בעקבות החלטת העצרת הכללית של האו"ם מס' 977. מאז ועד 1973 תיקצב האו"ם את החזקת האתר, וזאת כנגד התנגדות מצד מדינות בגוש הסינו-סובייטי. ב-1973 הועבר ניהול האתר לידי נציבות בית הקברות של האומות המאוחדות לזכר הנופלים, גוף אשר בו מכהנים נציגים של 11 האומות שחייליהן קבורים בבית הקברות.
בית הקברות מוכר כאתר מורשת תרבותי של קוריאה. בשנת 2011 תיאר המזכיר הכללי של האו"ם באן קי-מון את האתר כבית הקברות היחיד בעולם של האו"ם.
החללים בבית הקברות
גופות מרבית החללים שנקברו באתר הוחזרו לקבורה בארצותיהם[2] וכיום קבורים בו 2,300 חללים מהמדינות הבאות:
|
בין החללים הקבורים באתר מצויים ארבעה מחיילי חבר העמים הבריטי שעוטרו בעיטורים גבוהים, מהם שלושה שעוטרו בצלב ויקטוריה, העיטור הרם ביותר של האימפריה הבריטית. קבור במקום גם קצין הולנדי, שעוטר בעיטור הגבוה ביותר של ארצו - עיטור המסדר של ויליאם.
חללי כל מדינה קבורים בחלקה נפרדת, המסומנת בדגל של ארצה.
אנדרטאות בבית הקברות
במתחם בית הקברות ניצב מספר רב של אנדרטאות זיכרון, אשר נחנכו בו משנת 1960 ואילך:
- אנדרטאות לאומיות לחיילי אוסטרליה, ארצות הברית, בריטניה, דרום אפריקה, טורקיה (שתי אנדרטאות), יוון, נורווגיה, ניו זילנד, צרפת, קנדה ותאילנד.
- אנדרטה לחללי חבר העמים הבריטי ואנדרטה לנעדריו
- אנדרטת כוחות האו"ם
- כותל זיכרון שבו 140 לוחות, הנושא את שמות כל חללי כוחות האו"ם בקוריאה. כותל זה נחנך ב-2006.
באתר נמצא גם שביל זיכרון לחללים האלמונים.
שער הכניסה לבית הקברות בעיצוב מקומי נבנה על ידי עיריית פוסן ב-1966. בבית הקברות מצוי גם בית תפילה לבעלי כל האמונות שנפתח ב-1964 וחדר תצוגה למזכרות.
משמר כבוד של הדיוויזיה ה-53 של דרום קוריאה עורך באתר מדי יום טקס הנפת דגלים.
קישורים חיצוניים
- אתר בית הקברות
- בית הקברות, באתר Find a Grave
- בית הקברות, באתר שגרירות דרום אפריקה בקוריאה
הערות שוליים
- ^ מקור: מנהל המורשת התרבותית של קוריאה הדרומית.
- ^ המדינות שהחזירו לתחומיהן את גופות כל חייליהן שהיו קבורים באתר הן אתיופיה, בלגיה, יוון, לוקסמבורג, הפיליפינים, קולומביה ותאילנד.
- ^ לארצות הברית היו במלחמה 36,492 חללים, כ-89% מכלל חללי כוחות האו"ם (40,896. מספר זה איננו כולל את אבדות צבא קוריאה הדרומית).
22030744בית הקברות של האומות המאוחדות לזכר הנופלים