ביף בורגיניון
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ביף בורגיניון או בף בורגיניון (מצרפתית: Bœuf bourguignon) הוא תבשיל מהמטבח הצרפתי המכיל בשר בקר שבושל ביין אדום (לרוב יין מאזור בורגון שבצרפת), ציר בקר, שום, בצל ובוקה גארני (זר תבלינים). לעיתים התבשיל כולל גם בצלי פנינה, בשר חזיר ופטריות.
היסטוריה
מאכל זה הוא דוגמה למאכל איכרים פשוט שבמהלך השנים הפך למאכל של המטבח העילי הצרפתי. מקורו של המאכל בניסיון לעשות שימוש בבשר מאיכות נמוכה על ידי ריכוכו בבישול ארוך ביין. לימים הפך תבשיל זה לאחד מסמליו של המטבח העילי הצרפתי, בעיקר בעקבות מתכון של השף אוגוסט אסקופייה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- רותי קינן, גם אם אין חורף: בקר שיכור לסוף השבוע, באתר ynet, 7 בינואר 2010
- מתכון באתר אכול ו-Chataux
- מתכון של גיל חובב באתר Mako
- ירון שלו, פנטזיה על ביף בורגיניון, באתר ynet, 24 בפברואר 2016
35713962ביף בורגיניון