בומבולוני
מאכלים | |
---|---|
מוצא | איטלקי |
מרכיבים עיקריים | בצק מטוגן, מילוי (מתוק לרוב) |
בומבולוני (באיטלקית: Bomboloni) היא סופגניה איטלקית (בדומה לברלינר (אנ')). הבומבולוני נאכל כחטיף או כקינוח. שמו של המאפה קשור מבחינה אטימולוגית ל"בומבה" (פצצה), ואותו סוג מאפה נקרא גם פצצה ("בומבה") באזורים מסוימים באיטליה. הקשר האטימולוגי נובע כנראה מהדמיון לרימון או לפצצה מיושנת וייתכן וניתן לראות היום גם התייחסות לצפיפות הקלוריות הגבוהה של מתכון זה (כלומר, "פצצת קלוריות").
היסטוריה
בעוד שבומבולוני עשוי להיות קשור בעיקר לטוסקנה,[1] הוא מסורתי לאזורים אחרים באיטליה, אם כי עם שינויים קלים במתכון. באזורים שהיו בשליטת אוסטריה בעבר, כמו טרנטינו-אלטו אדיג'ה, ונטו ופריולי-ונציה ג'וליה, ההערכה היא שמסורת הבומבולוני מקורו בזו של "קראפפן" האוסטרי (כלומר ברלינר) והמתכון. כולל ביצים, שאינן מצויות בזן הטוסקני.[2]
לעיתים יש למאפייה שלטים בכתב יד עבורם, ומבקרת המזון אמילי וויז כתבה שאולי המבקרים לא יכולים לקחת סופגניות במילוי חם באזור עם סלמי חזיר בר וכריכים עם שמן כמהין המוצעים, אלא שתושבי טוסקנה נהנים מהם אפילו בחוף.[3] הם נמכרים גם לעגלות על החוף[4] והם נבדלים מעט מהסופגניות הממולאות במדינות אחרות בכך שהם מכניסים את המילוי מלמעלה, שם הוא נראה לעיתים, ולא מזריקים אותו מהצד.
מסעדת "A Voce" בניו יורק מגישה אותם עם רוטב שוקולד[5] ופירנצה מעדיפה את הבומבולוני חם, כשהם מוגשים "ישר מהתנור" ומלאי פודינג, שוקולד, או ריבה.[3]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Prodotti tipici toscani: bomboloni alla crema
- ^ Bomboloni o Krapfen
- ^ 3.0 3.1 Emily Wise Miller The Food Lover's Guide to Florence: With Culinary Excursions in Tuscany page 156
- ^ https://www.flickr.com/
- ^ books.google.com 2007 Atlanta
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] בומבולוני29095814