שמן כמהין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שמן כמהין

שמן כמהיןאנגלית: Truffle oil) הוא שמן בישול ומרכיב קולינרי מודרני המשמש להענקת הטעם והארומה של כמהין למנה. המרכיב משמש בדרך כלל כשמן גימור במגוון מאכלים, כולל צ'יפס כמהין, מנות פסטה, פיצות ומזונות מרוחים כמו מחית תפוחי אדמה וביצה רוסית (אנ'). שמן כמהין זמין בכל עונות השנה והוא זול משמעותית מפטריית כמהין טרייה.

קיימת מחלוקת לגבי היותו שמן כמהין מרכיב טעם, מאחר שכמעט כל השמן כמהין מופק מתרכובת טעם סינתטית אחת שעשויה לא להכיל את הטעמים והניחוחות המורכבים של פטריות כמהין טריות.[1][2][3]

לפחות מאז 1756, משתמשים בשמן כמהין בשביל לאלף כלבים וחזירים למצוא כמהין.

הפקת שמן כמהין

ניתן להפיק שמן כמהין באמצעות כל שמן בישול, כאשר לרוב משתמשים בשמן זית או בשמן נטול טעם ונייטרלי, כגון שמן קנולה או שמן ענבים.

חלק משמני הכמהין מכילים שאריות של פטריות כמהין, אם כי רוב שמני הכמהין מכילים תרכובות ארומטיות סינתטיות, כולל 2,4-דיתיפנטן (אנ') על בסיס שמן.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שמן כמהין בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "There Are No Truffles in Truffle Oil". Priceonomics. אורכב מ-המקור ב-2021-05-14. נבדק ב-2024-01-01.
  2. ^ "Your Truffle Oil Contains No Real Truffles". Tasting Table. 7 בספטמבר 2016. ארכיון מ-2021-10-26. נבדק ב-2024-01-01. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Patterson, Daniel (16 במאי 2007). "Hocus-Pocus, and a Beaker of Truffles". ארכיון מ-2011-09-25. נבדק ב-2024-01-01 – via NYTimes.com. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37826926שמן כמהין