בארקינג ודאגנהאם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רובע בָּארְקִינְג וְדָאגֶנְהָאם של העיר לונדון
London Borough of Barking and Dagenham
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
עיר אם לונדון
שפה רשמית אנגלית
שטח 36.09 קמ"ר (דירוג: 327)
אוכלוסייה
 ‑ ברובע 165,700 (דירוג: 93, 2006)
 ‑ צפיפות 4,591 נפש לקמ"ר (2006)
אזור זמן UTC
www.barking-dagenham.gov.uk

לחצו כדי להקטין חזרה

הסיטי של לונדוןהסיטי של וסטמינסטרהרובע המלכותי קנזינגטון וצ'לסיהאמרסמית' ופולהאםוונדסוורת'למבת'סאת'קטאוור האמלטסהאקניאיזלינגטוןקמדןברנטאילינגהאונסלוריצ'מונד שעל התמזההרובע המלכותי קינגסטון שעל התמזהמרטוןסאטוןקרוידוןברומליהרובע המלכותי של גריניץ'הברינגבארקינג ודאגנהאםרדברידג'ניוהאםוולת'אם פורסטהארינגייאנפילדבארנטהארולואישהאםבקסליהילינגדוןדרום-מזרח אנגליהמזרחה של אנגליהBarking and Dagenham in Greater London.svg
אודות התמונה
דמוגרפיה
אוכלוסייה לפי גזעים
האדם הלבן|לבנים: 82.5%שחורים: 7%אסיאתים: 5.1%אינדיאנים: 0%מעורבים, פולינזים ואחרים: 5.4%Circle frame.svg
%היספנים ולטינים (מכל מוצא גזעי)

רובע בָּארְקִינְג וְדָאגֶנְהָאם של העיר לונדוןאנגלית: The London Borough of Barking and Dagenham, להאזנה (מידעעזרה)) הוא אחד מרובעי לונדון הנמצא במזרח העיר לונדון.

היסטוריה

רובע בארקינג ודאגנהאם הוקם בשנת 1965 בעקבות חוק הממשל בלונדון 1963. באותה עת נקרא הרובע בשם "רובע בארקינג של לונדון" (London Borough of Barking), וכלל את שטחי הרובע המוניציפלי של בארקינג והרובע המוניציפלי של דאגנהאם שהיה שייך קודם לכן למחוז אסקס, למעט חלקו הצפוני של הרובע שהפך לחלק מרובע רדברידג'. באותה עת התגוררו באזורי הרובע כ-180,000 תושבים. בשנת 1980 שונה שם הרובע לשמו הנוכחי[1].

שלטון מקומי

מועצת הרובע מורכבת מ-51 נציגים הנבחרים מתוך 17 אזורי בחירה.

שכונות

רובע בארקינג ודאגנהאם גובל ברובע האברינג במזרחו ( הנהר רום מהווה גבול הרבעים). במערב גובל הרובע ברובע ניוהאם (נהר רודינג מהווה הגבול בין הרבעים). בדרום גובל הרובע בנהר התמזה המהווה גבול בינו לבין הרבעים בקסלי וגריניץ' המצויים מדרום לנהר. בצפון גובל הרובע ברובע רדברידג'.

הרובע מכיל את השכונות הבאות:

מרבית שכונות הרובע נבנה ביוזמת מועצת מחוז לונדון בין השנים 19181939[2]. לרובע זה עברו תושבים רבים של רובע האיסט אנד של לונדון, אשר רצו לעזוב את שכונות העוני של האיסט אנד ולעבור לבתים מרווחים וחדשים יותר. בניית מפעל של חברת פורד ומפעלים כימיים בדאגנהאם יצרו מקורות תעסוקה חדשים ברובע והביאו לגידולו. בשנות ה-80 נסגרו מפעלים רבים ברובע, דבר שהביא לשינוי בהרכב אוכלוסיית הרובע, שהפך פופולרי בקרב מעמד הביניים.

השכלה

ברובע פועלות שתי מכללות: מכללת בארקינג ומכללת בארקינג דאגנהאם למבוגרים (Adult College of Barking and Dagenham).

ערים תאומות

לרובע שתי ערים תאומות:

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בארקינג ודאגנהאם בוויקישיתוף

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0