באנון (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
באנון
Banon

גבינת באנוןצרפתית: Banon) היא גבינה צרפתית המיוצרת באזור סביב העיירה באנון בפרובאנס, דרום מזרח צרפת.

ידועה גם בשם Banon à la feuille, זוהי גבינה לא מפוסטרת העשויה מחלב עיזים וצורתה עגולה, בסביבות 7 ס"מ בקוטר, 2.5 ס"מ בגובה ומשקלה סביב 100 גרם. הגבינה החריפה הלא מבושלת והלא דחוסה מורכבת מפטה (תוך הגבינה) לבן רך עדין שעטוף בעלי ערמונים ונקשר חוט רפיה לפני המשלוח.

הגבינה המיוחדת הפרובנסיאלית בשם "גבינה חזקה" (Fromage fort) ממון ונטו נוצרה על ידי הנחת באנון צעיר בצנצנת חרס, לאחר מכן מתבלים את הגבינה במלח ופלפל, מכסים בחומץ ובאו דה וי (מין שנאפס) ומשאירים אותה במרתף קריר לתסיסה. המרקחת תפתח טעם עז יותר ויותר המסוגל להחזיק מעמד שנים רבות.

היסטוריה

גבינות עיזים קטנות נוצרו בגבעות היבשות של פרובנס מאז התקופה הרומית. כפי שהיא נמכרת היום, הגבינה הוכנה לראשונה על ידי זוג בכפר Puimichel ליד העיירה באנון שבמחוז האלפים של פרובנאס עילית.

ייצור

תקופת הבשלה נמשכת שבועיים, ולאחר מכן טובלים אותה ב"או דה וי" ועוטפים אותה בעלי ערמונים שעברו ריכוך ועיקור על ידי הרתחה בתערובת של מים וחומץ. הגבינה במיטבה בהכנתה בין האביב לבין הסתיו.

באנון זכתה בהסמכת כינוי מקור מבוקר (Appellation d'Origine Contrôlée (AOC)) בשנת 2003.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא באנון בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37651869באנון (גבינה)