אריה (בודה) בודנהיימר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אריה (בודה) בודנהיימר (נולד ב-1944, נפטר ב-20 בנובמבר 2017) היה סופר ומחנך, מנהל בית הספר התיכון האזורי ´ברנר´ בגבעת ברנר[1], ממייסדי ארגון בינה ומנהלה במשך שנים, מורה בישיבה החילונית בתל אביב. כתב בשנת 2010 את ספרו "בזכות החבר מפלונסק", המגולל את סיפורו של שלמה צמח, ובתוכו גם סיפור הידידות והמחלוקת עם דוד בן-גוריון[2] ובשנת 2017 יצא לאור ספרו "אלם קרב", המגולל את סיפורם של מילואימניקים לאחר מלחמת יום הכיפורים ודרכם את סיפור הישראליות של דור שלם[3]. פרסם 4 חוברות, ביניהן "דיבור המתחיל הולך ונמשך" ו"קריאה אישית בארון הספרים" - המכילות שיחות על ספרות עברית וספרות חז"ל השזורים אלה באלה[4]. זוכה פרס שרת החינוך ליוצרים בתחום התרבות היהודית לשנת תשס"ח[5][6].

קורות חיים

נולד ב-1944, להוריו יעל (ארנה) לבית קונהיים ויצחק (יוליוס) בודנהיימר, בשכונת רמת חן בגבעתיים.

כבר בבית הספר היסודי ובתיכון נחשב לתלמיד מצטיין, אריה סיים את לימודיו בגבעתיים והיה חבר בתנועה המאוחדת והנוער העובד במשך כל שנות לימודיו. היה חבר פעיל בגרעין שהתארגן לצאת לקיבוץ צרעה והיה מזכיר הגרעין.

שרת בנח"ל והשתתף במלחמת ששת הימים, בקרב על שחרור ירושלים, שם גם נפצע. אחר כך השתתף גם במלחמת יום הכיפורים ובמלחמת שלום הגליל.

סיים את אוניברסיטת בר-אילן בתואר ראשון ושני, בלימודי יהדות ופילוסופיה יהודית. את עבודת המאסטר שלו הקדיש לנושא הזהות הישראלית והשואה. עבודתו ניסתה לבחון מיתוסים וערכים בחברה הישראלית.

חבר קיבוץ צרעה, שם חי מאז שחרורו מהצבא. עבד שנים רבות ברפת, ריכז את חברת הנעורים והיה מזכיר הקיבוץ. ניהל את בית הספר התיכון האזורי בגבעת ברנר, היה ממקימי ארגון בינ״ה והישיבה החילונית בתל אביב ושימש כמנהל הארגון במשך כחמש שנים. במשך שנים רבות לימד בישיבה החילונית של בינ״ה בתל אביב.

בודנהיימר היה נשוי לריקי, אב לשלושה וסב לנכדים. כתב את הספר "בזכות החבר מפלונסק", ספר שעוסק בחייו של שלמה צמח ויחסיו עם דוד בן-גוריון, ספר שזכה להערכה רבה[7]. ב-2017 יצא לאור ספרו השני "אלם קרב"[8].

כתב תוכניות לימוד וחוברות עיון שהתפרסמו בהוצאת בינ״ה, העוסקות במקורות היהדות ובארון הספרים היהודי. כמו כן הפיק ספר מחווה לסופר ולמחנך מוקי צור.

נפטר ב-20 בנובמבר 2017, לאחר מאבק במחלת הסרטן.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ על הספר "בזכות החבר מפלונסק" באתר סימניה
  2. ^ על הספר "בזכות החבר מפלונסק" באתר text
  3. ^ גלעד, משה. ""אלם קרב": שיח הלוחמים שהיה כה חסר לבוגרי מלחמת יום הכיפורים". הארץ. נבדק ב-2017-11-21.
  4. ^ קורות חיים של בודהיימר באתר בינה(הקישור אינו פעיל, 21 בנובמבר 2017)
  5. ^ בודה שלנו מאמר על אריה בודנהיימר בדף הירוק במעריב (באתר הקיבוצים)(הקישור אינו פעיל, 21 בנובמבר 2017)
  6. ^ פרס החינוך לאיש החינוך - אריה בודנהיימר (בודה) מצרעה זכה בפרס שרת החינוך באתר הקיבוצים(הקישור אינו פעיל, 21 בנובמבר 2017)
  7. ^ ‫יחיעם, יץ, "בזכות החבר מפלונסק: מסעותי עם שלמה צמח ודוד בן גוריון" מאת אריה (בודה) בודנהיימר שונאים, סיפור אהבה, באתר הארץ, 18 באוגוסט 2010‬
  8. ^ אלם קרב "אלם קרב": שיח הלוחמים שהיה כה חסר לבוגרי מלחמת יום הכיפורים (הארץ, 29.9.2017)
ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
אריה (בודה) בודנהיימר24349070