אצטדיון אל-ירמוכ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אצטדיון אל-ירמוכ
ملعب يرموك
מיקום עזה, הרשות הפלסטינית
תקופת הפעילות 1952–הווה (כ־72 שנים)
שופץ 2009
הורחב 2009

אצטדיון אל-ירמוכערבית: ملعب يرموك) הוא אצטדיון כדרוגל השוכן בעזה, אצטדיון אל-ירמוכ הוא אחד מהאצטדיונים הפלסטינים הוותיקים, האצטדיון נפתח בשנת 1952 כאשר רצועת עזה הייתה תחת שלטון מצרי, האצטדיון שוחזר ושופץ תחת פיקוח ישיר של עיריית עזה ב-2009. אצטדיון ירמוך הוא האצטדיון הביתי של מועדון הספורט בעזה, מלבד מועדון הספורט בעזה האצטדיון משמש קבוצות שונות ובגלל היותו אחד האצטדיונים הגדולים ברצועת עזה הוא מארח באופן תדיר אירועי ספורט ופסטיבלים. האצטדיון מכיל כ-9,000 מושבים[1].

היסטוריה

בדצמבר 2004 היה אמור להיערך באצטדיון טקס מטעם החמאס לציון 17 שנה להיווסדו של הארגון אך בגלל חשש לתקיפה ישראלית הוחלט לבטל את האירוע[2].

האצטדיון נפגע קשות בעת מבצע עופרת יצוקה ובעקבות כך הוחלט לשפץ אותו, לאחר השיפוץ נחנך האצטדיון בהשתתפות ראש ממשל חמאס ברצועת עזה, אסמאעיל הנייה[3].

ב-2009 בעת שתושבי הרצועה חגגו את העיד אל-פיטר לקראת חידוש המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים נאם באצטדיון אסמאעיל הנייה ותקף את ממשלו של נשיא ארצות הברית החדש, ברק אובמה ואמר בהצהרה לתקשורת "לאף אחד אין זכות לוותר על ירושלים או על הפליטים. לא אש"ף ולא שום גורם אחר רשאי לחתום על הסכם הפוגע בזכויות הפלסטיניות ובעקרונותיו. כל הסכם כזה שיושג הוא בטל ואינו מחייב את עמנו"[4].

במאי 2011 הנייה נפצע במהלך משחק כדורגל ששיחק במקום, הניה משחק באופן שגרתי באצטדיון עם מספר שחקני כדורגל ותיקים שגרים ברצועה[5].

במבצע עמוד ענן ניזוק החלק הדרומי של האצטדיון וכן היציע המזרח שלו כתוצאה מתקיפה של חיל האוויר הישראלי, גם באוקטובר 2018 תקף חיל האוויר את האצטדיון[6].

על אף המשבר ההומניטרי ברצועת עזה והסגר על רצועת עזה נבנים מספר מבני תרבות ופנאי בשטחי הרצועה, בין היתר נבנו קניון עזה, הכפר התיירותי ביסאן סיטי, מוזיאון הארכאולוגיה בעזה ומבנים נוספים.

ראו גם

הערות שוליים

Flag of Palestine.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא הרשות הפלסטינית. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0