אנדוי
אנדוי (בצרפתית: Andouille) הוא נקניק מעושן עשוי מבשר חזיר, שמקורו בצרפת.
צרפת
בצרפת, במיוחד בברטאן ובנורמנדי,[1] המרכיבים המסורתיים של האנדוי הם בעיקר חלקי חזיר, מעי חזיר, בצל, יין ועשבי תיבול. הוא בדרך כלל אפור ויש לו ריח מיוחד. נקניקייה דומה, אך לא מעושנת וקטנה יותר, נקראת andouillet, מילולית: "אנדוי קטן". סוגי אנדוי מסוימים משתמשים בכל מערכת העיכול של החזיר. לאזורים צרפתיים שונים יש מתכונים משלהם.[2]
איטליה
נדיה, סלמי חזיר הניתן למריחה מקלבריה, מקורו כנראה בווריאציה של האנדוי, שהוצג במקור באיטליה במאה ה-13 על ידי בית אנז'ו הצרפתי-הסיציליאני (אנ').[3]
ארצות הברית
בארצות הברית, הנקניקייה מזוהה לרוב עם המטבח של לואיזיאנה מטבח קייג'ון, שם היא נקניק מעושן, גס גרגר, עשוי באמצעות בשר חזיר, שום, פלפל, בצל, יין ותבלינים. לאחר מילוי המעטפת, הנקניק מעושן שוב (מעושן כפול).[4] העיירה לה פלאס, לואיזיאנה, על נהר המיסיסיפי, שזכתה לכינוי "בירת האנדוי של העולם", ידועה במיוחד בזכות ה-Cajun andouille שלה.[5]
אזור Cajuns ממערב לאפייט, לואיזיאנה, עושה אנדוי דומה לצרפתים. הם מתבלים את מעי החזירים במלח ופלפל קאיין, משרים אותם באמבט מים וחומץ למשך הלילה, ואז שוטפים אותם היטב לפני שדוחסים אותם אחד לשני לאורך. הם חותכים וקושרים אותם לחוליות ארוכות בחוט ותולים אותם הנקניק בבית העישון.[6]
אף על פי שהוא דומה במקצת, אין לבלבל את האנדוי עם "הוט לינקס" (קישורים חמים), נקניקייה חריפה של ניו אורלינס, או נקניקיות דומות טחונות דק, עתירות שומן ומפולפלות.
קישורים חיצתוניים
לקריאה נוספת
הערות שוליים
- ^ "Produits alimentaires | Produit en Bretagne". www.produitenbretagne.bzh.
- ^ "L'andouille". leporc.com (בצרפתית). נבדק ב-2020-04-08.
- ^ "What Is Nduja and Why Is It Suddenly on Every Menu?". Bloomberg (באנגלית). 15 במאי 2019. נבדק ב-16 במאי 2019.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ "Andouille sausage (Gastronomy) – Definition" (various), MiMi.hu, 2006, webpage: Hu-Andou.
- ^ "Dining & Bars". NOLA.com. נבדק ב-2014-01-13.
- ^ "Andouille". Louisiana's River Parishes. נבדק ב-2020-06-26.
38806335אנדוי