אלרגיה לשום
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
תחום | אלרגיות למזון |
---|
אלרגיה לשום היא סוג של אלרגיה למזון לשום. אלרגיה לשום היא תופעת עור דלקתית נפוצה הנגרמת על ידי מגע העור עם שמן שום או אבק.
האלרגיה נפוצה בעיקר בקרב אנשים שחותכים או מייצרים שום או מוצרי שום, כגון שפים.[1]
אלרגיה לשום גורמת למחלת הדרמטיטיס שגורמת לשפשוף העור. הגורם העיקרי של המחלה הוא הדיאליל דיאליליד כימי שיחד עם תרכובות שונות כגון דיסולפיד ואליצין שנמצאים בשמנים של צמחים מסוג הAllium כגון שום, בצל וכרישה.[2][3]
האלרגיה לשום ידועה מאז שנת 1950 לפחות. המקרים הראשונים בהם אובחנה האלרגיה הם מקרים שבהם אנשים בלעו או שאפו אבק שום.
הטיפול באלרגיה כולל הימנעות מכל מגע עם שמן שום, וטיפול בעזרת אור אולטרה סגול באזור שבו העור הושפע עקב השום. [4]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Lasse Kanerva, Peter Elsner, Jan E. Wahlberg, Howard I. Maibach, Condensed Handbook of Occupational Dermatology, Springer Science & Business Media, 2004. (באנגלית)
- ^ Jean L. Bolognia, Joseph L. Jorizzo, Ronald P. Rapini, Dermatology, Gulf Professional Publishing. (באנגלית)
- ^ Eric Block, Garlic and Other Alliums: The Lore and the Science, Royal Society of Chemistry, 2010. (באנגלית)
- ^ Mignon Moyle, Kath Frowen, Rosemary Nixon, Use of gloves in protection from diallyl disulphide allergy, Australasian Journal of Dermatology 45, 2004-11-01, עמ' 223–225 doi: 10.1111/j.1440-0960.2004.00102.x
הבהרה: המידע במכלול נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה יעוץ רפואי.