אלרגיה לשום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלרגיה לשום
Garlic allergy
תחום אלרגיות למזון

אלרגיה לשום היא סוג של אלרגיה למזון לשום. אלרגיה לשום היא תופעת עור דלקתית נפוצה הנגרמת על ידי מגע העור עם שמן שום או אבק.

האלרגיה נפוצה בעיקר בקרב אנשים שחותכים או מייצרים שום או מוצרי שום, כגון שפים.[1]

אלרגיה לשום גורמת למחלת הדרמטיטיס שגורמת לשפשוף העור. הגורם העיקרי של המחלה הוא הדיאליל דיאליליד כימי שיחד עם תרכובות שונות כגון דיסולפיד ואליצין שנמצאים בשמנים של צמחים מסוג הAllium כגון שום, בצל וכרישה.[2][3]

האלרגיה לשום ידועה מאז שנת 1950 לפחות. המקרים הראשונים בהם אובחנה האלרגיה הם מקרים שבהם אנשים בלעו או שאפו אבק שום.

הטיפול באלרגיה כולל הימנעות מכל מגע עם שמן שום, וטיפול בעזרת אור אולטרה סגול באזור שבו העור הושפע עקב השום. [4]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלרגיה לשום בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Lasse Kanerva, Peter Elsner, Jan E. Wahlberg, Howard I. Maibach, Condensed Handbook of Occupational Dermatology, Springer Science & Business Media, 2004. (באנגלית)
  2. ^ Jean L. Bolognia, Joseph L. Jorizzo, Ronald P. Rapini, Dermatology, Gulf Professional Publishing. (באנגלית)
  3. ^ Eric Block, Garlic and Other Alliums: The Lore and the Science, Royal Society of Chemistry, 2010. (באנגלית)
  4. ^ Mignon Moyle, Kath Frowen, Rosemary Nixon, Use of gloves in protection from diallyl disulphide allergy, Australasian Journal of Dermatology 45, 2004-11-01, עמ' 223–225 doi: 10.1111/j.1440-0960.2004.00102.x
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.

הבהרה: המידע במכלול נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה יעוץ רפואי.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0