איל דודסון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ד"ר איל דודסון (נולד ב-1965) הוא היסטוריון ישראלי, מרצה בכיר בחוג ללימודי ארץ ישראל במכללה האקדמית הרצוג ובמכללת אורות ישראל, בה עמד בראש ההתמחות ללימודי ארץ ישראל. דודסון הוא גם מורה דרך ועוסק בהכשרת מורי דרך, ובעברו עסק בחינוך פורמלי ובלתי פורמלי. הוא חיבר וערך מדריכי טיולים, וכתב מאמרים אקדמיים ופופולריים רבים על אתרים, מסורות ואירועים בתולדות ארץ ישראל וירושלים. הוא עוסק בייעוץ, בהנחיה ובכתיבת תכנים בתחומי התמחותו למוסדות שונים ולמשרדי ממשלה.

ביוגרפיה

דודסון נולד ב-1965 ברמת גן, ליהודה וורדה דודסון. משפחתו היא ציונית-דתית, וב-1977 היא נמנתה עם מייסדי אלקנה והייתה מראשוני המתיישבים בשומרון. דודסון למד במדרשית נעם ושירת כלוחם חי"ר בצה"ל במסגרת ישיבת ההסדר אור עציון. בשנים 19851989 פעל במגוון תפקידים בתנועת בני עקיבא, בהם ראש מחלקת ההדרכה הארצית. עד 2010 עסק בהוראה במוסדות תיכוניים דתיים. מאז 1998 הוא מרצה במוסדות להשכלה גבוהה, חוקר וחבר בוועדות כנסים אקדמיים מקומיים ובינלאומיים. בשנים 20182019 ייסד ועמד בראש ראש מינהלת מורשת ישראל בהר הבית, של משרד התרבות והספורט ומשרד ירושלים ומורשת.

דודסון נשוי מאז 1991 לנוגה, ולהם 6 ילדים.

תחומי מחקריו

עבודת הדוקטור של איל דודסון, בנושא "חכמי צפת בין השנים 1540–1615, מעמדם הדתי והחברתי", נכתבה בהנחיית פרופ' יוסף הקר בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים, והושלמה ב-2010. הוא מתמחה בתולדות היהודים באימפריה העות'מאנית, ובתולדות ארץ ישראל בתקופה העות'מאנית. הוא מתמחה גם בתולדות ירושלים ואתריה.

ספריו

  • דתיור: מדריך תיירות נופש ופנאי, ירושלים תשס"א
  • ירושלים מכל מקום – מדריך למטייל בירושלים, בהוצאת יומרה, אלקנה תשס"ג
  • מראות ארץ הקודש 1906, בהוצאת יד יצחק בן-צבי, ירושלים תשס"ו
  • בנתיבות השפלה והרי ירושלים: לסייר עם המקורות, בהוצאת יד יצחק בן צבי, ירושלים תשס"ח
  • בשביל ירושלים: מדריך למטייל באתרי ירושלים הקדומה, בהוצאת מכון מגלי"ם, ירושלים תשס"ט
  • Sanctuary of the King – City Royal, Conntento de-Semrik, Tel Aviv 2016 (580 pp.).
  • הרובע היהודי וכל נתיבותיו – סיורים בעקבות 750 שנות ההתיישבות היהודית בעיר העתיקה של ירושלים, בהוצאת יד יצחק בן צבי והחברה לשיקום ולפיתוח הרובע היהודי, ירושלים תשע"ז
  • פרשה ירושלמית – עיונים בירושלים בפרשות השבוע, בהוצאת ראשית ירושלים, ירושלים תשפ"ב

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

איל דודסון36932729Q120653249