אילעאי עופרן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אילעאי עופרן
אילעאי עופרן.jpg
תפקידים נוספים אושיית רשת ופסיכולוג
רבותיו הרב דוד ביגמן

הרב מרדכי אילעאי עופרן (נולד ב-1982) הוא רב, פסיכולוג[1] ואושיית רשת ישראלי. רב קבוצת יבנה וראש מכינת "רוח השדה".

ביוגרפיה

נולד בירושלים ב-1982 למירה עופרן, פיזיקאית, בתם של גרטה וישעיהו ליבוביץ, ולאברהם עופרן (זפרני). גדל בירושלים, למד בתיכון הימלפרב. היה חניך בתנועת הנוער הצופים הדתיים. עופרן למד בישיבת הקיבוץ הדתי מעלה גלבוע משם התגייס לצה"ל. שירת בחיל מודיעין השדה, תחילה במסלול קרבי אך לאור פציעה סיים את שירותו כתומך לחימה[2] ומשמש כקצין מילואים בפיקוד העורף.

עופרן הוא בוגר לימודי פסיכולוגיה ותלמוד באוניברסיטת בר-אילן ולימודי רבנות בבית מורשה בירושלים. השלים תואר שני בפסיכולוגיה במכללה האקדמית תל אביב יפו.

משמש כרב קבוצת יבנה וכראש מכינת "רוח השדה" ומלמד גם במת"ן - מכון תורני לנשים והמכללה האקדמית הרצוג[3]. ב-2019 התמודד על תפקיד רב קהילת רמב"ן בירושלים, אולם לבסוף פרש מההתמודדות ובחר להישאר בקבוצת יבנה, ולתפקיד נבחר הרב איתיאל אורון.

במשך שנים התנדב במרכז הסיוע לגברים דתיים נפגעי תקיפה על רקע צניעות.

לעופרן כ־20,000 עוקבים בפייסבוק. ב"סקר אושיות רשת" שנערך בשנת 2017 בקרב דתיים הגיע עופרן למקום ה-15 בקטגוריית פוליטיקה ואקטואליה[4].

עופרן התייחס לנתוני גיוס גבוהים ליחידות קרביות בקרב בני המגזר הדתי: "נתוני הגיוס הם לא כבוד למגזר אלא פצצה מתקתקת"[5]. חבר תנועת נאמני תורה ועבודה.

נשוי לעו"ד אביטל עופרן רוזנק העוסקת בחינוך ומשמשת כמנהלת התיכון בבית ספר "פלך" בקרית עקרון ולהם חמישה ילדים.

עופרן הוא נכדו של פרופ' ישעיהו ליבוביץ והוא מתייחס לא פעם להשקפתו ולהגותו של סבו בדבריו ובכתיבתו. באחת ההתייחסויות אף ציין כי הוא סבור שסבו היה נביא ואיש אמת, אולם הסתייג מאמירתו על ה"יהודונאצים"[6].

משנתו ודרכו בתחום הצניעות

עופרן מקדיש מזמנו לתחום הצניעות. עופרן החל את דרכו בתחום בעמותת עצת נפש מתוך רצון להיות מטפל בתחום הצניעות. סיפר כי הודח מהקורס בשל חוסר התאמה אך בהמשך שב לעסוק בתחום.[7].

הרב עופרן פרסם פסקי הלכה שונים בתחום הצניעות. התיר במקרה הצורך לבעל לגעת באשתו בזמן הלידה[8]. הפסק עורר ביקורת ובריאיון רדיו משותף עם הרב בורשטיין, ראש מכון פועה, הטיח הרב עופרן ברב בורשטיין כי הוא "מנכ"ל משטרת המחשבות". בעקבות הביקורת התנצל עופרן על דבריו[9].

פרסם פסקים מקלים בנושאי צניעות. עופרן רואה בתנועת Me Too# בשורה דתית ורוחנית[6]. עופרן ביקר במועדון פריצות לאחר סגירתו כדי ללמוד על שהיה. משתתף במיזם בו מתקיים שיח אינטימי בענייני צניעות בפרהסיה.

הוא סובר כי הדרך להימנע מניצול היא להימנע מהערצת רבנים או מפורסמים, "הבעיה אינה להעריץ האדם הלא נכון, אלא עצם ההערצה, שהיא אולי העלובה שבמידות האנושיות". דבריו בוקרו על ידי הרב אברהם סתיו שבאנלוגיה לקריאתו הציע את ביטול מוסד הנישואין כדי להימנע מאלימות במשפחה[10].

בעקבות פרשיית תקיפת הילדה מבנימין בה נחשד פלסטיני בתקיפת ילדה בת 7 יצא עופרן נגד המחאה וכתב פוסט קצר שהסתיים כך: "בלתי נתפס שבסופו של דבר, מה שמסעיר את המדינה זו דמותו של הפוגע ולא דמותה של הנפגעת". בעקבות התגובות השליליות והמחאה שעורר כתב עופרן כי הסיר את הפוסט הקודם מהפיד הגלוי שלו, והסביר: "מעולם לא קיבלתי נאצות ואיומים כפי שקיבלתי על אותן מילים קצרות. אנרגיות הזעם והאלימות שהופנו כלפי, גרמו לי להתכנס ולהיזהר"[11].

ספריו

ממאמריו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0