אור-לי ברלב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אור-לי ברלב
מעסיק הארץ

אור-לי ברלב (נולדה ב-2 ביוני 1972) היא אקטיביסטית חברתית ועיתונאית עצמאית, כלומר אינה ממומנת על ידי גוף תקשורתי. היא העיתונאית העצמאית הראשונה שהתקבלה למועצת העיתונות והתקשורת בישראל. פעילותה ממומנת על ידי תרומות הציבור[1].

ביוגרפיה

אור-לי ברלב נולדה וגדלה באשדוד, כבת הבכורה למשפחה בת שלושה ילדים. אמה הייתה סייעת לרופא שיניים ואביה טכנאי אלקטרוניקה. לאחר שירותה הצבאי למדה לתואר ראשון בתקשורת וניהול במכללה למנהל. במקביל ללימודיה היא שידרה דיווחי תנועה מן המטוס הקל ברשת ג'.

בשנים 1997–2000 הייתה ברלב עיתונאית ברשת ב' של קול ישראל. בבחירות לכנסת ה-15 הייתה הכתבת המסקרת את מפלגת המרכז. לאחר מכן הייתה הכתבת לענייני ההסתדרות ויחסי עבודה במשק. לאחר שעזבה את קול ישראל שימשה כשנה עורכת בדסק החדשות של עיתון "הארץ". במקביל למדה והוסמכה כמגשרת, ובשנים 2006–2007 כתבה טורים שהופיעו באתר האינטרנט של הארץ, ברובם בנושא הורות וגידול ילדים.

ב-2011 בעקבות פריצת המחאה החברתית הקימה עם תומכי מחאה נוספים את "צדק חברתי - חדר המצב", דף פייסבוק פעיל המגדיר עצמו כ"ערוץ תקשורת המהווה שופר לרעיונות שעלו במחאה החברתית".

ב-2013 החלה לפעול עם ארגונים נוספים כנגד יצוא הגז הטבעי והמלצות ועדת צמח. בשנת 2015 עם התגברות המאבק נגד מתווה הגז, ברלב הייתה ממובילות המאבק כנגדו[2][3][4], והופיעה בפני ועדת הכלכלה של הכנסת מטעם "מטה מאבק הגז", בעת שהוועדה דנה אודות המתווה[5].

ב-2016 החלה לשמש כפרשנית בין צוות הפרשנים בתוכנית לילה כלכלי בערוץ 10, עד לירידת התוכנית בשנת 2017[6].

בר-לב חברה ב"קרן התחקירים העצמאית", שמממנת עיתונאים חוקרים הפועלים בשליחות ובהנחיה ישירה של הציבור ומקורותיה הכספיים הם מימון המונים. כעיתונאית עצמאית היא כותבת באתרים "המקום הכי חם בגיהנום" ו"העין השביעית" ובבלוג "הכלכלה האמיתית".

במרץ 2018, נכללה ברשימת "20 האקטיביסטיות המובילות של ישראל לשנת 2018" של ליידי גלובס[7].

ב-2020 השתתפה בהפגנות המחאה נגד בנימין נתניהו ושידרה מהן באופן שוטף לרשתות החברתיות. במהלך שידור הותקפה על ידי שוטר שטען שאינה עיתונאית. מספר ימים לאחר אירוע התקיפה קיבלה מארגון העיתונאים תעודת עיתונאי על מנת שתוכל להזדהות בפני שוטרים בהפגנות.

חיים אישיים

ברלב גרושה ואם לשתיים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אור-לי ברלב בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30233715אור-לי ברלב