אוריאל שטוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אוריאל שטוק
לידה 25 בדצמבר 1934
ירושלים
פטירה 15 במרץ 2007 (בגיל 72)
תקופת הפעילות 1960–2017 (כ־57 שנים)
תחום יצירה אדריכלות
פרסים והוקרה
  • פרס אלחנן פלס על תרומתו לקידום ציבור המהנדסים והאדריכלים בישראל
  • פרס יקיר לשכת המהנדסים והאדריכלים בישראל
  • פרס יקיר ארגון האקדמאים העצמאיים בישראל
  • תעודת הוקרה של האגודה להנדסה אזרחית בישראל

אוריאל שטוק (25 בדצמבר 1934 - 15 במרץ 2007) היה מהנדס בניין ישראלי.

ביוגרפיה

אוריאל שטוק נולד בירושלים בשנת 1934, לעולים מגרמניה בשנת 1933.

שטוק גדל בשכונת רחביה ובשנת 1952 סיים את לימודיו בגימנסיה העברית רחביה. הוא היה פעיל בשבט מצדה של תנועת הנוער הצופים בירושלים.

בין השנים 1952–1956 למד שטוק הנדסה אזרחית בטכניון, במסגרת העתודה האקדמית של צה"ל, וסיים תואר ראשון בהנדסה אזרחית (B.Sc) בהצטיינות.

בשנים 1956–1960 שירת אוריאל שטוק בצה"ל כקצין במפקדת קצין הנדסה ראשי, ולאחר תום שירות החובה, המשיך כאזרח עובד צה"ל והיה אחראי לתכנון פרויקטים בצה"ל, בתעשייה האווירית ובמערכת הביטחון.

בשנת 1960 ייסד שטוק את חברת אינג' א. שטוק בע"מ תכנון והנדסה, במסגרתה פעל כמהנדס בנין, כקונסטרוקטור, כמנהל פרויקטים, מפקח ויועץ עד למותו. פרויקטים מרכזיים להם היה שותף בתכנון: החוף הצפוני של אילת, חוף ים המלח ואתר המרפא, יפו העתיקה, עכו העתיקה, הגליל המערבי, ימין משה בירושלים וחוף ת"א, כולל הטיילת ושוברי הגלים. לאחר מלחמת ששת הימים עסק בפיתוח אתר הסקי בחרמון, צפון מזרח הכנרת, מפרץ נעמה, חוף די זהב וחוף נביעות.

בשנים 1978–1983 כיהן שטוק כיהן כיו"ר לשכת המהנדסים.

במקביל לעבודתו סיים שטוק בטכניון תואר שני בהנדסה אזרחית (M.Sc) בהצטיינות והוסמך כאינג'ינר. בשנים 1960–1967 עבד שטוק כמרצה מן החוץ בטכניון.

שטוק פעל כבורר מקצועי בבוררויות בתחום ההנדסה. כמו כן היה חבר הוועד המנהל והדירקטוריון של הטכניון, חבר המועצה הטכנולוגית של משרד התמ"ת. כמו כן, כיהן, בין היתר, כחבר במועצה של מכון התקנים הישראלי, כחבר במועצת המנהלים של מתימו"פ, כחבר במועצת המנהלים של חברת שיכון ופיתוח, כחבר במועצת המנהלים של מרכז הבנייה הישראלי, וכן כחבר בדירקטוריון חברת השק"ם. במשך 14 שנים כיהן כיו"ר נדבכים, קופת הגמל של המהנדסים והאדריכלים בישראל. הוא אף כיהן כחבר האקדמיה למדעי ההנדסה של מקסיקו.

שטוק זכה במספר פרסים מקצועיים בישראל ומחוצה לה, ביניהם: פרס אלחנן פלס על תרומתו לקידום ציבור המהנדסים והאדריכלים בישראל, פרס יקיר לשכת המהנדסים והאדריכלים בישראל, פרס יקיר ארגון האקדמאים העצמאיים בישראל ותעודת הוקרה של האגודה להנדסה אזרחית בישראל.

בשנת 2007 נפטר שטוק והותיר אחריו אשה, האדריכלית והציירת שושנה שטוק, ארבעה ילדים ושבעה נכדים. שטוק נטמן בבית העלמין בחולון.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29980854אוריאל שטוק