אורז מטוגן סיני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אורז מטוגן סיני

צַ'אוֹ-פַאן או אורז מטוגן סיניסינית: 炒饭; מסורתית: 炒飯; פין-יין: chǎofàn) היא משפחה של מנות אורז מטוגן פופולריות בסין וברחבי העולם. בסעודות רשמיות בסין נפוץ להגיש מנת צ'או-פאן בתור המנה הלפני אחרונה[1][2], כלומר לפני הקינוח.

מחוץ לסין

צ'ופ סואי על גבי צ'או-פאן, מוגש במסעדה סינית בארצות הברית.

צ'או-פאן (באנגלית: Chinese fried rice) נמכר בארצות הברית בכל מקום כמנת מזון מהיר. הצורה הנפוצה ביותר מורכבת מכילה תערובת של ביצים, בצל ירוק, ירקות, עם בשר קצוץ, בדרך כלל מתובלים עם רוטב סויה במקום מלח. אורז מטוגן מתוצרת אמריקאית יכול להשתנות במראה במסעדות סיניות בארצות הברית, מחום כהה הנפוץ בחוף המזרחי, עד חום בהיר הנפוץ יותר במערב התיכון האמריקאי[3]. לפעמים מוגש במסעדות סיניות בארצות הברית יחד עם צ'ופ-סואי.

צ'או-פאן היא מנה עממית נפוצה גם בבריטניה, וקוריאה.

לרשת מקדונלד'ס יש מנת צ'או-פאן הנקראת מק-צ'או.

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אורז מטוגן סיני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Landing Page
  2. ^ The Cultural Heritage of China :: Food & Drink :: Cuisine :: Introduction
  3. ^ "Dark Fried Rice - Recipe Detail - BakeSpace.com". נבדק ב-8 בדצמבר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28959584אורז מטוגן סיני