אורז מטוגן סיני
צַ'אוֹ-פַאן או אורז מטוגן סיני (בסינית: 炒饭; מסורתית: 炒飯; פין-יין: chǎofàn) היא משפחה של מנות אורז מטוגן פופולריות בסין וברחבי העולם. בסעודות רשמיות בסין נפוץ להגיש מנת צ'או-פאן בתור המנה הלפני אחרונה[1][2], כלומר לפני הקינוח.
מחוץ לסין
צ'או-פאן (באנגלית: Chinese fried rice) נמכר בארצות הברית בכל מקום כמנת מזון מהיר. הצורה הנפוצה ביותר מורכבת מכילה תערובת של ביצים, בצל ירוק, ירקות, עם בשר קצוץ, בדרך כלל מתובלים עם רוטב סויה במקום מלח. אורז מטוגן מתוצרת אמריקאית יכול להשתנות במראה במסעדות סיניות בארצות הברית, מחום כהה הנפוץ בחוף המזרחי, עד חום בהיר הנפוץ יותר במערב התיכון האמריקאי[3]. לפעמים מוגש במסעדות סיניות בארצות הברית יחד עם צ'ופ-סואי.
צ'או-פאן היא מנה עממית נפוצה גם בבריטניה, וקוריאה.
לרשת מקדונלד'ס יש מנת צ'או-פאן הנקראת מק-צ'או.
גלריה
-
אורז יין-יאנג מטוגן (鴛鴦炒飯) מנה קנדית
-
אורז יאנג-ג'ואו (扬州炒饭) בארצות הברית
-
מנת "הוקיאן" (福建炒飯) בהונג קונג
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
28959584אורז מטוגן סיני