אוניברסיטת אלטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אוניברסיטת אלטו
Aalto-yliopisto
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

אוניברסיטת אלטופינית: Aalto-yliopisto) היא אוניברסיטת מחקר ציבורית הממוקמת באספו, מיקלי ובהלסינקי שבפינלנד. האוניברסיטה הוקמה בשנת 2010 כמיזוג של שלוש אוניברסיטאות פיניות גדולות: אוניברסיטת הלסינקי לטכנולוגיה, בית הספר לכלכלה של הלסינקי והאוניברסיטה לאמנות ועיצוב בהלסינקי. האוניברסיטה מהווה חלק מועידת בתי הספר האירופיים לחינוך ומחקר הנדסי מתקדם ומברית N5T.

מבין הדמויות הבולטות שלמדו או לימדו באוניברסיטה (ובמוסדות הקודמים לה) ניתן למנות את אלוור אלטו, גונר נורדסטרום, ארטורי אילמארי וירטאנן ויורמה אולילה.

האוניברסיטה מורכבת משישה בתי ספר עם קרוב ל-17,500 תלמידים ו-4,000 אנשי צוות, מה שהופך אותה לאוניברסיטה השנייה בגודלה בפינלנד. בדירוג אוניברסיטאות בעולם של Times Higher Education אוניברסיטת אלטו דורגה במקום ה-55 מבין האוניברסיטאות המאתגרות את הטכנולוגיה.[1]

האוניברסיטה נקראת על שמו של אלוור אלטו, אדריכל פיני בולטשלמד באוניברסיטה הטכנולוגית של הלסינקי. אלטו גם סייע בתכנון חלק גדול מהקמפוס הראשי של האוניברסיטה באוטנימי.

היסטוריה

בשנת 2004 פקידי משרד האוצר הפיני הגיעו למסקנה שבפינלנד יש יותר מדי אוניברסיטאות ומכונים להשכלה גבוהה. בעקבות זאת, הציע, נשיא האוניברסיטה לאמנות ועיצוב הלסינקי מיזוג מוסדות קיימים. בשנת 2007 החליטה ממשלת פינלנד לבחון את האפשרות לאיחוד לעומק.

ב-29 במאי 2008 הודיעה הממשלה כי האוניברסיטה החדשה תיקרא על שמו של האדריכל הפיני אלבר אלטו לאור הישגיו בטכנולוגיה, הכלכלה והאמנות. שרת החינוך הפינית סארי סרקומה חתמה על אמנת אוניברסיטת אלטו ב-25 ביוני 2008 בהלסינקי, ביחד עם נציגי התעשיות הפיניות וארגונים מקצועיים נוספים. ב-19 בדצמבר 2008 נבחרה טולה טארי על ידי המועצה להיות הנשיאה הראשונה של אוניברסיטת אלטו.

אוניברסיטת אלטו החלה לפעול ב-1 בינואר 2010. בתהליך יצירת האוניברסיטה תוקן חוק האוניברסיטאות כדי שהאוניברסיטה תהיה רשאית לאסוף הקדשים. האוניברסיטה הצליחה להגיע ליעד שלה לאסוף 200 מיליון אירו בתרומות פרטיות. הסכום הוגדל פי 2.5 על ידי הממשלה הפינית.[2]

מינהל וארגון

האוניברסיטה מנוהלת על ידי מועצת קרן אוניברסיטת אלטו בת שבעה חברים. המועצה מחליטה על האסטרטגיה, התפעול, הנכסים והכספים של הקרן, וכן ממנה את נשיא האוניברסיטה וסגני הרקטורים. האוניברסיטה מאורגנת בשישה בתי ספר עם דיקנים ומבנים אדמיניסטרטיביים בהתאמה.

באוניברסיטה פועלים שישה בתי ספר:

  • בית הספר לאמנויות, עיצוב ואדריכלות (Aalto ARTS)
  • בית הספר להנדסה כימית (Aalto CHEM)
  • בית הספר למינהל עסקים (Aalto BIZ)
  • בית הספר להנדסת חשמל (Aalto ELEC)
  • בית הספר להנדסה (Aalto ENG)
  • בית הספר למדעים (Aalto SCI)

יחידות נוספות הפועלות האוניברסיטה:

דירוג אקדמי

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אוניברסיטת אלטו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Design, Innovate and Create with Aalto School of Engineering". Study International (באנגלית בריטית). 2018-03-28. נבדק ב-2019-04-20.
  2. ^ Mira Network AB. "Aalto AlumniNET". אורכב מ-המקור ב-2015-11-23.
  3. ^ "AScI - Aalto Science Institute". asci.aalto.fi. 2 בפברואר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ "Helsinki Institute of Physics". אורכב מ-המקור ב-2009-09-26. נבדק ב-2010-05-21.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34292602אוניברסיטת אלטו