אומשו (יין שזיפים)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

Umeshu
Jisaku Umeshu with ume.jpg
אומשועם קרח (Umehu Rokku)
יאשימה גאקוטאי האמן והמשורר

אומשויפנית: 梅酒) הוא ליקר יפני המיוצר על ידי השריית שזיפי אומה (בעודם בוסר וירוק) במשקאות חריפים (焼酎, shōchū) וסוכר.

מאפיינים

לליקר יש טעם חמוץ מתוק ותכולת אלכוהול של 10%-15%. מותגים מפורסמים של אומשו כוללים את Choya, Takara Shuzo ו-Matsuyuki. סוגים אחדים זמינים עם פירות אומה שלמים שהוחדרו לבקבוקים, ויש אנשים שמכינים את האומשו שלהם בבית.

מסעדות יפניות מגישות סוגים רבים ושונים של אומשו וגם מכינות קוקטיילים. אומשו עם קרח (מבוטא umehu rokku), Umehu Sour (מבוטא umehu sawa), Umehu Tonic (עם מי טוניק) ו-Umeshu Soda (עם מי סודה) פופולריים. לפעמים מערבבים את הליקר עם תה ירוק (או-צ'ה-ווארי) או מים חמים (או-יו-ווארי). ניתן להגיש אומשו בטמפרטורות שונות;מצונן או עם קרח, בטמפרטורת החדר, או אפילו חם בחורף.

ניתן להכין אומשו מפרי שזיף אמיתי, או להשתמש בטעמים ובתמציות תוספות כדי לחקות את טעמם של השזיפים. אומשו שעשוי מפרי שזיף בלבד (ללא תוספים) יסומן כ-Honkaku Umehu ויהיה בדרך כלל עשוי רק מפרי אומה, סוכר ואלכוהול.[1]

אומשו תוצרת בית

  • המרכיבים העיקריים כוללים:
    • פירות אומה
    • סוכר (קוביות)
    • שוצ'ו (shōchū) שהוא אלכוהול יפני. הוא עשוי בדרך כלל משעורה ("mugi"), בטטה ("imo"), כוסמת ("sobe") או אורז ("kome").
  • המתכון המסורתי:
    • פרי אומה 1 ק"ג
    • סוכר 500 גרם עד 1 ק"ג (קוביות)
    • שוצ'ו 1.8 ליטר
  • לאחר שלושה חודשים במקום קר וחשוך, הוא מוכן לצריכה (אם כי עדיף לחכות לפחות שישה חודשים)

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אומשו בוויקישיתוף
  • "Nakata Foods website".
  • "Choya website".
  • "Takara Shuzo website".
  • Umeshuthai

הערות שוליים

  1. ^ A Simple Guide to Plum Wine, 3 בספטמבר 2018, נבדק ב-2020-05-19 {{citation}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0