אווז מקרקר

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אווז מקרקר
016 - CACKLING GOOSE (10-31-06) sloco, ca (8708309130).jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה אווזאים
משפחה ברווזיים
סוג ברנטה
מין אווז מקרקר
שם מדעי
Branta hutchinsii
תחום תפוצה
Branta canadensis map.png

אווז מקרקר (שם מדעי: Branta hutchinsii) הוא מין אווז מסוג ברנטה החי באמריקה הצפונית. בעבר סווג כתת-מין של ברנטה קנדית אך לבסוף נקבע כמין עצמאי.

מאפיינים

אווז מקרקר מזכיר מאוד את הברנטה הקנדית אך קטן יותר. אורכו הממוצע 70 ס"מ ומוטת כנפיו עד 140 ס"מ. משקלו יכול להגיע ל-3 ק"ג. הוא בעל ראש שחור עם לחיים לבנות, פס לבן מעל הצוואר השחור והגוף כולל הבטן והכנפיים חומים. אין הבדלים גדולים בין הזכרים והנקבות. הצעירים בעלי כסות צהובה.

אווזים אלה חיים בקנדה ובאלסקה בטונדרה הארקטית שם הם מתרבים. בחורפים הם נודדים דרומה למערב קנדה ולעיתים עד לצפון מקסיקו. הברווזים מקננים בלהקות של עד 20 פרטים, רובם נקבות בזוג ועפים דרומה ברגע שהאפרוחים בוגרים. האדם הביא אותם גם למערב אירופה ולצפון אסיה ברוסיה, יפן וסין.

אווזים אלה ניזונים מעשבים, דגנים ומרכיכות, סרטנים וחרקים שהם מוצאים במים. הם ניזונים על פני המים.

תת-מינים

  • Branta hutchinsii hutchinsii
  • Branta hutchinsii leucopareia
  • Branta hutchinsii minima
  • Branta hutchinsii taverneri
  • Branta hutchinsii asiatica - נכחד

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0