אווז הודי

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אווז הודי
Streifengans Anser indicus Richard Bartz.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה אווזאים
משפחה ברווזיים
סוג אווז
מין אווז הודי
שם מדעי
Anser indicus

אווז הודי או אווז מפוספס ראש (שם מדעי: Anser indicus) הוא מין של אווז ממשפחת הברווזיים המצוי באזור מרכז אסיה ובדרום אסיה, כולל בהודו.

אורכו של האווז 71–76 ס"מ ומשקלו 1.87-3.2 ק"ג. הוא בעל ראש לבן עם מקור צהוב ועיניים שחורות. על העורף כמה פסים שחורים והצוואר אפור מקדימה ושחור מאחורה. הגוף אפור עם בטן לבנה והרגליים כתומות ובעלי קרומי שחייה.

האווזים נודדים בלהקות לאורך קילומטרים רבים בחיפוש מזון. הם מקייצים באגמים גבוהים ליד אזורי עשב נמוך שופע. אזורים אלה כוללים את דרום טיבט, מונגוליה, קזחסטן ורוסיה. בחורף הקר הם נודדים מעל הרי ההימלאיה לעבר דרום אסיה. הם נחשבים לעופות המעופפים בגובה הרב ביותר בעולם - מעל הר מקאלו שבגובה 8,481 מ' וייתכן שגם מעל הר האוורסט שבגובה 8,848 מטרים והוא ההר הגבוה ביותר בעולם, אך התצפית לא אושרה. הם יכולים להמריא לגובה 6,400 מטרים בתעופה והם עפים כך בעיקר בלילות. לא ידוע מדוע מגיעים האווזים לגובה זה.

בחורף הם נודדים להודו מאסאם ועד טאמיל נאדו. הם רועים בשדות מעובדים ובכר דשא. חלק מהאווזים נשארים בטיבט כל השנה. הם מתרבים באזור רמת טיבט.

האווזים צמחוניים וניזונים מחיטה, עשב ומגידולי קרקע וגם ממעט חרקים. הם נטרפים על ידי שועלים, עיטים, עיטמים והצעירים גם על ידי עורבים, שחפים ועוד.

גלריה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0