גורגונזולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גורגונזולה
גורגונזולה
גורגונזולה
מאכלים
סוג גבינה
אזור מוצא לומברדיה ופיימונטה
מוצא איטליה
מרכיבים עיקריים חלב פרה
גבינות
תו תקן כינוי מקור מוגן

גורגונזולהאיטלקית: Gorgonzola) היא גבינה כחולה איטלקית המיוצרת באזורים לומברדיה ופיימונטה מחלב פרה מלא מפוסטר, שאליו מוספים חיידקים שונים. לאחר סינון מי הגבינה עובר הגבן יישון בטמפרטורות נמוכות ובמהלכו מוחדרים לגבינה מוטות מתכת היוצרים תעלות אוויר שבהן מתפתח העובש. ככל שהיישון ארוך יותר תצא הגבינה מוצקה יותר וחריפה יותר.

גורגונזולה היא כיום מותג בעל מעמד גאוגרפי מוגן, כך שרק ליצרנים מאזורים מסוימים מותר לכנות את תוצרתם "גורגונזולה". מקור שם הגבינה בעיירה גורגונזולה, בקרבת מילאנו שבלומברדיה.

גורגונזולה נאכלת לצד גבינות נוספות או פירות, מגוררת על פסטה או על סלטים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גורגונזולה בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

גורגונזולה37205839Q209044