בוראטה
מאכלים | |
---|---|
סוג | גבינה |
אזור מוצא | פוליה פוליה |
מוצא | איטליה |
בוראטה (Burrata) היא גבינה איטלקית מחלב פרה (לעיתים מחלב תאו), העשויה ממוצרלה ושמנת. המעטה החיצוני הוא גבינה מוצקה ואילו החלק הפנימי עשוי משמנת וגבינה מחלב תאו, אשר מעניקים לה מרקם רך וייחודי.
היסטוריה
מקור השם מגיע מהמילה האיטלקית Buro, שמשמעותה חמאה וזאת בגלל המרקם הרך של הגבינה.[1] הגבינה הומצאה באמצע המאה ה-20 בחווה בעיר אנדריה שבחבל פוליה שבאיטליה.[2] ב-2016 קיבלה בגבינת Burrata di Andria מעמד גאוגרפי מוגן.[3]
הכנת הגבינה
תהליך ההכנה דומה להכנת גבינת מוצרלה, אך כאשר נוצר גוש הגבינה יוצרים בתוכו מעין כיס ולתוכו מכניסים את חתיכות השמנת שנוצרו בתהליך יצירת הגבינה. בסוף התהליך מתקבלת מעין צורת שק שאותה קושרים בעזרת חוט. בעבר היו קושרים באמצעות עלים טריים אשר היו מעידים על מידת הטריות של הגבינה במידה והצהיבו.[2][1]
לגבינה חי מדף קצרים של בין 24 שעות ל-72 שעות.[2][1]
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 1.2 בוראטה: האיטלקיה שמשגעת את כולם - וואלה! אוכל, באתר וואלה!, 2012-11-08
- ^ 2.0 2.1 2.2 בוק, שגיא קופר ורן (2009-12-07). "משוך בגבן: האחיות של המוצרלה". Ynet. נבדק ב-2022-01-19.
- ^ COMMISSION IMPLEMENTING REGULATION (EU) 2016/2103, 21 בנובמבר 2016
33036478בוראטה