בוראטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בוראטה
Burrata
מאכלים
סוג גבינה
אזור מוצא פוליהפוליה פוליה
מוצא איטליהאיטליה איטליה
מרכיבים עיקריים חלב פרה

בוראטהאיטלקית: Burrata) היא גבינה איטלקית מחלב פרה (לעיתים מחלב תאו), העשויה ממוצרלה ושמנת. המעטה החיצוני הוא גבינת מוצרלה מוצקה ואילו החלק הפנימי עשוי מסטרצ'אטלה (אנ') (שבבי מוצרלה) ושמנת, שמעניקה לה מרקם רך וייחודי.[1]

היסטוריה

מקור השם במילה האיטלקית Burro ("בורו"), שמשמעותה חמאה וזאת בגלל המרקם הרך של הגבינה.[2] הגבינה הומצאה באמצע המאה ה-20 בחווה בעיר אנדריה שבחבל פוליה שבאיטליה[3]. ב-2016 קיבלה גבינת Burrata di Andria מעמד גאוגרפי מוגן[4].

הכנת הגבינה

תהליך ההכנה דומה להכנת גבינת מוצרלה, אך כאשר נוצר גוש הגבינה יוצרים בתוכו מעין כיס ולתוכו מכניסים את חתיכות השמנת שנוצרו בתהליך יצירת הגבינה. בסוף התהליך מתקבלת מעין צורת שק שאותה קושרים בעזרת חוט. בעבר היו קושרים באמצעות עלי עירית טריים אשר היו מעידים על מידת הטריות של הגבינה כל עוד לא הצהיבו[3][2].

לגבינה חיי מדף קצרים של בין 24 שעות ל-72 שעות[3][2].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מאורה רייס, Ask a Cheesemonger: What's the difference between mozzarella and burrata?, באתר France 44 cheese shop, ‏17 באוגוסט 2022
  2. ^ 2.0 2.1 2.2 גרדה גלזר‏, בוראטה: האיטלקייה שמשגעת את כולם, באתר וואלה!‏, 8 בנובמבר 2012
  3. ^ 3.0 3.1 3.2 שגיא קופר ורן בוק, משוך בגבן: האחיות של המוצרלה, באתר ynet, 7 בדצמבר 2009
  4. ^ COMMISSION IMPLEMENTING REGULATION (EU) 2016/2103, ‏21 בנובמבר 2016


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

בוראטה39699869Q543512