אפוגטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־20:20, 4 ביוני 2020 מאת גאון הירדן (שיחה | תרומות) (מחיקת קובץ שבור)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רכיבי האפוגטו - אספרסו וגלידת וניל.

אפוגטואיטלקית: affogato - מילולית: "טבוע") הוא קינוח או משקה מהמטבח האיטלקי. האפוגטו מכיל כדור אחד של גלידת וניל שעליה שופכים אספרסו חם. האפגוטו נאכל מיד בטרם נמסה הגלידה בקפה. לעיתים מוסיפים לקינוח גם ליקר אמרטו או ליקר אחר. לאחר אכילת הגלידה שותים את הקפה שנותר, המתובל בגלידה המומסת.

קישורים חיצוניים

  • מתכון באתר וואלה אוכל
  • מתכון (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
אפוגטו22372581