אפוגטו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אפוגטו (באיטלקית: affogato - מילולית: "טבוע") הוא קינוח או משקה מהמטבח האיטלקי. האפוגטו מכיל כדור אחד של גלידת וניל שעליה שופכים אספרסו חם. האפגוטו נאכל מיד בטרם נמסה הגלידה בקפה. לעיתים מוסיפים לקינוח גם ליקר אמרטו או ליקר אחר. לאחר אכילת הגלידה שותים את הקפה שנותר, המתובל בגלידה המומסת.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: אפוגטו |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: אפוגטו |
22372581אפוגטו