אפוגטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רכיבי האפוגטו - אספרסו וגלידת וניל.

אפוגטואיטלקית: affogato - מילולית: "טבוע") הוא קינוח או משקה מהמטבח האיטלקי. האפוגטו מכיל כדור אחד של גלידת וניל שעליה שופכים אספרסו חם. האפגוטו נאכל מיד בטרם נמסה הגלידה בקפה. לעיתים מוסיפים לקינוח גם ליקר אמרטו או ליקר אחר. לאחר אכילת הגלידה שותים את הקפה שנותר, המתובל בגלידה המומסת.

קישורים חיצוניים

  • מתכון באתר וואלה אוכל
  • מתכון (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22372581אפוגטו