The Low End Theory

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: ניכוש טעויות תרגום.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: ניכוש טעויות תרגום.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
The Low End Theory
אלבום אולפן מאת א טרייב קולד קווסט
יצא לאור 24 בספטמבר 1991
הוקלט 1990–1991
מקום הקלטה אולפני באטרי, ניו יורק
סוגה היפ הופ אלטרנטיביג'אז ראפ
שפה אנגלית
אורך 48:03
חברת תקליטים ג'ייב רקורדס
הפקה א טרייב קולד קווסט וסקף אנסלם
סינגלים מ-The Low End Theory
  1. "Check the Rhime"
    תאריך יציאה: 9 בספטמבר 1991
  2. "Jazz (We've Got)"
    תאריך יציאה: 27 בנובמבר 1991
  3. "Scenario"
    תאריך יציאה: 13 במרץ 1992

The Low End Theory (בתרגום חופשי לעברית: תאוריית הקצה הנמוך) הוא אלבום האולפן השני של הרכב ההיפ הופ האמריקאי א טרייב קולד קווסט. האלבום יצא לאור ב-24 בספטמבר 1991 על ידי חברת התקליטים ג'ייב רקורדס. האלבום הוקלט ברובו באולפני באטרי בניו יורק בין 1990 ל-1991. האלבום הופק בעיקר על ידי חבר ההרכב קיו טיפ, עם צלילים מינימליים המשלבים בס, ברייקים, ודגימות ג'אז, להבדיל מאלבומם הראשון, People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm‏ (1990). מבחינת מילות השירים, מציג האלבום פרשנות חברתית, משחקי מילים, הומור, ואינטראקציות בין קיו טיפ וחברו להרכב פייף דוג.

האלבום נתמך על ידי הסינגל המוביל "Check the Rhime". האלבום הגיע למקום 45 ברשימת הבילבורד 200. עם הוצאת האלבום, מבקרי המוזיקה, ומנהלי התקליטים בג'ייב רקורדס הטילו ספק בפוטנציאל המסחרי של האלבום. למרות זאת, הוצאתם לאור של שני הסינגלים "Jazz (We've Got)" ו-"Scenario", משכו תשומת לב והרחיבו את המוניטין של ההרכב. ב-19 בפברואר 1992 קיבל האלבום תקליט זהב על ידי איגוד תעשיית ההקלטות האמריקאי, עם תפוצה של 500 אלף יחידות שקולות לאלבום בארצות הברית, וב-1 בפברואר 1995 קיבל האלבום תקליט פלטינה, עם תפוצה של מיליון יחידות.

בשנים שלאחר יציאתו, צבר "The Low End Theory" הכרה רבה על ידי מבקרי מוזיקה וכותבים והפך לאבן דרך בתרבות ההיפ הופ האלטרנטיבי. האלבום נחשב לאלבום הפריצה של פייף דוג ושתרם לתחילת קריירת הסולו של באסטה ריימס. השפעת האלבום על אמנים בז'אנר ההיפ הופ, R&B ועוד נבעה משילוב המילות השירים וההפקה של קיו טיפ, שגשרו על הפער בין היפ הופ לג'אז. האלבום הופיע במגוון רחב של רשימות "האלבומים הטובים ביותר" של מבקרי מוזיקה וכתבים. ב-2020 דורג במקום ה-43 ברשימת 500 האלבומים הגדולים בכל הזמנים של הרולינג סטון. ב-2022, הוצג האלבום בספריית הקונגרס ברשימת ההקלטות הלאומית שלה בגלל היותו "חשוב מבחינה תרבותית, היסטורית ואסתטית".[1]


הערות שוליים

39540732The Low End Theory