מייספייס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף Myspace)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מייספייס
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 2003–הווה (כ־22 שנים)
מוצרים עיקריים רשת חברתית מקוונת
 
https://myspace.com

מייספייסאנגלית: MySpace) היה אתר אינטרנט אמריקני, אשר הכיל רשת רחבה של משתמשים - ולכל אחד מהם בלוג, תמונות, דף אישי ועוד. כמו כן האתר שמש לפרסום אמנים ברשת, מוכרים יותר ומוכרים פחות.

האתר הוקם ב-2003. ב-2005 רכשה אותו ניוז קורפ תמורת 580 מיליון דולר. ב-2011 מכרה ניוז קורפ את מייספייס תמורת 35 מיליון דולר בלבד. מייספייס נחשבה בסוף 2007 כרשת החברתית המקוונת המובילה, ובשיאה הוערך שוויה ב-12 מיליארד דולר[1]. בהמשך ירדה מגדולתה, במקביל לנסיקה של פייסבוק. באפריל 2008 עקפה פייסבוק את מייספייס והחליפה אותה במקום החמישי בדירוג אלקסה[2]. ב-27 באפריל 2014 הגיעה מייספייס למקום 968 בדירוג.

בשנת 2016 נרכש אתר מייספייס על ידי חברת .Time Inc, שנרכשה בשנת 2018 עד ידי חברת Meredith Corporation.

תוכן של דף משתמש באתר

בכל דף משתמש ניתן למצוא פרטים אישיים לגביו - כגון "את מי הייתי רוצה לפגוש", "תחומי התעניינות", "פרטים". כמו כן כל משתמש יכול למלא מידע אישי כגון: גזע, דת, העדפה מגדרית. ניתן גם להעלות תמונות למדור התמונות של דף המשתמש, ולהגדיר את אחת מהתמונות כך שתופיע בעמוד הראשי של דף המשתמש.

לוגו האתר משנת 2010 עד 2012

חברים

כל משתמש רשאי להוסיף משתמשים אחרים לרשימת ה'חברים' שלו. כדי להוסיף תגובה בדף משתמש כלשהו, צריך להיות ברשימת החברים שלו. כמו כן, ישנו מספר מסוים של חברים (הנקבע על ידי המשתמש עצמו) המופיע בדף המשתמש הראשי. בדרך כלל משתמשים רבים מוסיפים לרשימת החברים שלהם את האמנים האהובים עליהם. הגדרת ה'חברים' באתרי רשתות חברתיות עוררה ביקורת מסוימת מצד התקשורת, על כך שהיא יוצרת אשליה של חברים, כשבעצם האנשים שברשימת החברים של המשתמש אינם חבריו.

תגובות

מתחת לרשימת החברים, מופיעה בדף המשתמש אפשרות להוסיף תגובה. כל משתמש מורשה למחוק את התגובות (טוקבקים) בדף שלו, או לקבוע שכל התגובות יצטרכו לקבל ממנו אישור לפני פרסומן. אם חשבון של משתמש נמחק מסיבה כלשהי, כל התגובות בדף שלו תימחקנה.

מוזיקה

חשבונות ה-MySpace למוזיקאים שונים מחשבון משתמש רגיל. בחשבונות אלו, האמנים רשאים להעלות לאתר עד 6 שירים כקובצי MP3 (עד 10 מגה גודל, אף על פי שבפועל לא כדאי לעבור את ה 9.5 מגה), תוך התחייבות לא להפר את זכויות היוצרים (הכוונה שהשירים שהועלו, נוצרו או נכתבו על ידי בעל החשבון). היתרון שנתן האתר, הוא בכך שגם אמנים לא רשומים ואשר אינם בחוזה עם חברת תקליטים יכולים לשלוח את שיריהם לאתר, ובכך לקדם את מכירותיהם - דבר אשר הוכח כפופולרי בקרב משתמשי האתר. בשנת 2005 אף הוקמה חברת ההקלטות "MySpace Records", בבעלות מנהל האתר, טום אנדרסון. חברת הקלטות זו משמשת לכל האמנים אשר בבעלותם חשבון באתר. הזמרת אדל החלה את דרכה דרך מייספייס ובעזרתו התפרסמה.

ביקורת

הגיל המינימלי להרשמה לאתר הוא 14, אך גם בגילאי 15-14 ישנן הגבלות החלות על המשתמשים. כמובן שלמרות תנאים אלו, משתמשים יכולים להזין מידע שגוי אודות גילם, ובכך לעקוף את ההגבלות הללו. מקרים שונים של עינוי והיעלמות התרחשו בעקבות מפגשים בין אנשים שהכירו דרך האתר. לאחר שהביקורת נגד תנאי הבטיחות של האתר גברה, בדצמבר 2006 הודיעה הנהלת האתר כי היא נוקטת כרגע צעדים על מנת למנוע מעבריינים בעניינים שבצניעות לפתוח חשבון באתר. ההנהלה לא ציינה אילו צעדים היא נקטה.

מייספייס מושווית לעיתים לפייסבוק, אך הבדל משמעותי בין שני האתרים הוא רמת ההתאמה האישית. מייספייס מקנה למשתמשיה את האפשרות לעצב את פרופיליהם על ידי שימוש בשפת HTML וCSS בעוד פייסבוק מאפשרת אך ורק עריכת טקסט.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מייספייס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Victor Keegan: Will MySpace ever lose its monopoly?, באתר הגרדיאן, ‏8 בפברואר 2007 (באנגלית).
  2. ^ Facebook overtook myspace, מאמר באתר אלקסה
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מייספייס23702088