ג'רדיניירה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף Giardiniera)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
מנה של ג'יארדיניירה

ג'רדיניירה (איטלקית: Giardiniera) היא מנת חמוצים מהמטבח האיטלקי שמורכבים מירקות כבושים בחומץ או בשמן.[1]

זנים ושימושים

שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
כריך מלווה בג'יארדיניירה

ג'רדיניירה האיטלקית נקראת גם sottaceti ("מתחת לחומץ"), כינוי נפוץ למזון כבוש. נאכל בדרך כלל כאנטיפסטו או עם סלטים.

בארצות הברית, המנה זמינה בזנים מסורתיים או מתובלים, והאחרון מכונה לעיתים "תערובת חמה".

ג'יארדיניירה הוא קונדימנט רב-תכליתי שניתן להשתמש בו על מגוון מאכלים שונים, כמו ברטוורסט, ברוסקטה, המבורגרים, סלט פסטה, ביצים (חביתות), נקניקיות, סלט טונה, כריכים ועוד.

במטבח של שיקגו, ג'יארדיניירה מיוצרת על בסיס שמן[2] ומשמשת כקונדימנט, בדרך כלל כתוספת על כריכי בקר איטלקיים,[3] מנות משנה בפסטה ופיצה.[4]

מגוון מתון יותר של ג'יארדיניירה משמש לסלט הזיתים בכריך המופולטה.[5]

רכיבים

הגרסה האיטלקית כוללת פלפלים, סלרי, גזר, כרובית וקורנישונים. הירקות כבושים בשמן, חומץ יין אדום או לבן, עשבי תיבול ותבלינים.

בסגנון שיקגו, המנה חריפה עם פלפלי ספורט או פתיתי צ'ילי, בשילוב מגוון ירקות, כולל פלפלים, סלרי, גזר, כרובית, ולפעמים קורנישונים או זיתים,[6] כולם כבושים בשמן צמחי, שמן זית, שמן סויה, או כל שילוב של השלושה. כמה גרסאות מסחריות מסומנות בתווית "ג'יארדיניירה בסגנון שיקגו".[7]

הערות שוליים

  1. ^ Miller, Robin (בנובמבר 2007). Quick Fix Meals: 200 Simple, Delicious Recipes to Make Mealtime Easy. Newtown, CT: Taunton Press. p. 231. ISBN 978-1-56158-947-0. {{cite book}}: (עזרה)
  2. ^ "Chicago Style Giardiniera Relish". curiouscuisiniere.com. 16 באוגוסט 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Gillespie, K.; Joachim, D. (2012). Fire in My Belly: Real Cooking. Andrews McMeel Publishing, LLC. p. 231. ISBN 978-1-4494-2642-2.
  4. ^ "The Best Pizza Topping That You've Probably Never Heard About". theringer.com. 28 באוגוסט 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "Looking for a summer snack? Try these two spreads: pimento cheese and muffuletta-style olive salad". tampabay.com. 8 ביולי 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ "How giardiniera crossed an ocean to become Chicago's favorite condiment". chicagotribune.com. 19 במאי 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  7. ^ Capone, D.M. (2010). Uncle Al Capone: The Untold Story from Inside His Family. Recap Publishing Company. p. 98. ISBN 978-0-9828451-0-3.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33191411ג'רדיניירה