Fook Lam Moon
פוק לאם מון (באנגלית: Fook Lam Moon; באותיות סיניות: 福臨門) היא רשת מסעדות סיניות.
היסטוריה
הרשת התחילה ב-1948 במסעדה בודדת שהקים צ'ואי פוק (Chui Fook), שהגיע מגואנגדונג והחל להתלמד כשף בנעוריו. המסעדה נקראה בתחילה "פוק קי" (Fook Kee) עד שבניו של פוק עברו לנהל אותה ושינו את שמה ל"פוק לאם מון" והעבירו את משכנה לרחוב ג'ונסטון, וואנצ'אי, הונג קונג. פירוש השם "פוק לאם מון" הוא "מזל וברכה באים על ביתך". התקשורת מרבה לכנות את המסעדה "פו הו פאן טונג" (באותיות סיניות: 富豪飯堂), שמשמעו "קנטינה לעשירים", מכיוון שפוקדים אותה תדיר העשירים והמפורסמים.
סניפים נוספים של פוק לאם מון מצויים בקאולון, שלושה סניפים ביפן (אוסקה, טוקיו ומרונואוצ'י (Marunouchi)) וסניף בשאנגחאי.
תבשילים ידועים
המאכלים הידועים שמגישה המסעדה הם סנפירי כריש, רכיכות מטוגנות עם רגלי אווז או ברווז, תרנגולת פריכה בטיגון עמוק, חזירון צלוי, צדפה ממולאת בשר סרטן אפוי ובצל ומבחר מרקים שהוכנו ברתיחה כפולה.
פרסים (לסניף הראשי בהונג קונג)
- 2010 – שני כוכבים במדריך מישלן האדום.
- 2010/2009 – מקום 19 ברשימת המסעדות הטובות באסיה של מדריך מילה.[1]
- 2009 – כוכב אחד במדריך מישלן האדום.
- 2009/2008 – מקום 18 ברשימת המסעדות הטובות באסיה של מדריך מילה.[2]
לקריאה נוספת
- The Miele Guide: Your Guide to Asia's Finest Restaurants 2009/2010, Ate Media Pte Ltd, Singapore. pp. 10, 11, 40, 57, 58.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: Fook Lam Moon |
- אתר האינטרנט הרשמי של Fook Lam Moon
הערות שוליים
22169083Fook Lam Moon