Annals of Mathematics

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Annals Of Mathematics
כריכת כתב-העת
כריכת כתב-העת
סוגה כתב עת מדעי
פורמט מהדורה מודפסת, מקוון
מו"ל אוניברסיטת פרינסטון, המכון למחקר מתקדם
עורך ראשי ניקולס כץ, סרג'יו קליינרמן, פרננדו מרקס, אסף נאור, זולטן סאבו, ופיטר סרנק
תאריכי הופעה 1874–הווה (כ־150 שנה)
שפה אנגלית
ISSN 0003-486X
אתר כתב-העתJSTOR

Annals of Mathematics (הנקרא בקיצור Ann. Math או Ann. of Math) הוא כתב עת מתמטי המוצא לאור על ידי אוניברסיטת פרינסטון והמכון למחקר מתקדם. ב-2009 דורג ראשון בעולם מבין 255 כתבי עת מתמטיים מבחינת גורם השפעה.[1]

היסטוריה

כתב העת שהחל כ-The Analyst ב-1874,[2] הוקם ונערך על ידי יואל הנדריקס. הוא נועד להיות אמצעי להצגה וניתוח של כל שאלה ועניין מתמטי ובעיקר "להביא את כל התגליות החדשות והמעניינות באסטרונומיה תאורטית ומעשית, פילוסופיה מכניסטית, והנדסה".[3] הוא יצא לאור בדה מוין, איווה, ופורסם במשך תקופה עד שנסגר לאחר עשר שנים. כתב העת המשיך ממרס 1884 בשמו הנוכחי Annals of Mathematics. הגלגול החדש של כתב העת היה בעריכתו של אורמונד סטון (אוניברסיטת וירג'יניה). לאחר מכן בשנת 1899 עבר לאוניברסיטת הרווארד לפני שהגיע לבית הנוכחי שלו באוניברסיטת פרינסטון ב-1911.

התקופה המשמעותית של כתב העת הגיעה בין השנים 19281958 בעריכתו של סולומון ליפשיץ. במהלך תקופה זו, כתב העת הפך יותר ויותר לגורם ידוע ומכובד, שמציב לעצמו סטנדרטים גבוהים. במידה מסוימת באופן עקיף ליפשיץ השפיע על ההתפתחות של המתמטיקה בארצות הברית.[4]

אוניברסיטת פרינסטון המשיכה לפרסם את כתב העת לבדה עד 1933, כאשר המכון למחקר מתקדם הצטרף למערכת. מ-1998 החל כתב העת להיות זמין במהדורה אלקטרונית, לצד המהדורה המודפסת הרגילה שלו. המהדורה האלקטרונית הייתה זמינה ללא תשלום, עד שנת 2008. המהדורות שיצאו לפני שנת 2003 הועברו לארכיון JSTOR שאינו חופשי, ומאמרים אינם זמינים באופן חופשי, עד 5 שנים לאחר פרסומם.

עורכים

העורכים הנוכחיים הם ניקולס כץ, סרג'יו קליינרמן, פרננדו מרקס, אסף נאור וזולטן סאבו (מאוניברסיטת פרינסטון) ופיטר סרנקהמכון למחקר מתקדם ומאוניברסיטת פרינסטון).

השפעה

ב-2009 כתב העת Journal Citation Reports, דירג את Annals of Mathematics ראשון מבחינת גורם השפעה מבין 255 כתבי עת בקטגוריה "מתמטיקה".[5] מקדם ההשפעה של כתב העת בשנים 2015–2020 נע בין 3 ל-5, מקדם שנחשב לגבוה במיוחד עבור כתבי עת מתמטיים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Trusted publisher-independent citation database, Web of Science Group (ב־American English)
  2. ^ Mathematical Journals: An Annotated Guide, Scarecrow Press, 1992. (באנגלית)
  3. ^ [1]
  4. ^ Solomon Lefschetz - Biography, Maths History (באנגלית)
  5. ^ Trusted publisher-independent citation database, Web of Science Group (ב־American English)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0