תיכון וחטיבת ביניים ע"ש גולדה מאיר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תיכון וחטיבת ביניים ע"ש גולדה מאיר
סמל בית הספר
סמל בית הספר
בית ספר תיכון וחטיבת ביניים
מוטו "קשרים וכישורים להצלחה בעולם משתנה"
השתייכות בית ספר ממלכתי
תקופת הפעילות 1989–הווה (כ־35 שנים)
מייסדים עיריית נס ציונה
מגמות #מסלולים ומגמות בתיכון, #כיתות מיוחדות בחטיבת הביניים
שכבות לימוד ז'–י"ב
מספר כיתות 36
בעלי תפקידים
מנהל ירון גרבר
מנהלת אורלי פורת
באחריות משרד החינוך
סגל כ-70 מורים ואנשי צוות
תלמידים
כ-1000
מיקום
מיקום נס ציונה
קואורדינטות 31°56′3.8″N 34°47′27.3″E / 31.934389°N 34.790917°E / 31.934389; 34.790917
חטיבה ע"ש גולדה מאיר נס ציונה
תיכון ע"ש גולדה מאיר

התיכון וחטיבת הביניים ע"ש גולדה מאיר הוא בית ספר תיכון וחטיבת ביניים בנס ציונה. בית הספר נחנך בתור חטיבת ביניים בלבד ב-1989, עשור לאחר מותה של ראש הממשלה גולדה מאיר. בתחילת דרכו נקרא בית הספר "חטיבת ביניים א'" וכלל שלוש שכבות - ז–ט.

בית הספר הוא ממלכתי ומופעל על ידי אגף החינוך בעיריית נס ציונה. בבית הספר 6 שכבות והוא מונה כ-1,000 תלמידים מגילאי 12 ועד 18. ב-2019, החטיבה מנוהלת בידי אורלי פורת ומנהל התיכון הוא ירון גרבר.

בשנת 2013 התבטלו חטיבות הביניים בנס ציונה ובית הספר נשאר היחיד שאינו שש שנתי בנס ציונה ובכך מתנהל עם שני סמלי מוסד שונים תיכון בן-גוריון שאוחד עם חטיבת בגין בעיר. בשנת הלימודים תשע"ו סיים את לימודיו המחזור הראשון של תיכון גולדה מאיר.

מבנה

בית הספר מכיל שני בניינים מרכזיים - בניין חטיבת הביניים ובניין החטיבה העליונה. בין הבניינים ממוקמת רחבה גדולה עם ספסלים ומגרש כדורסל לרווחת התלמידים ובשולי בית הספר מאחורי הבניינים ממוקמים שטחים פתוחים. בבית הספר קיים גם בניין אשכול הפיס עם מעבדות מדעיות ואודיטוריום והוא משמש לא רק לפעילויות בית ספר אלא גם למסגרות לא פורמליות של אחר הצהריים. לצד אשכול הפיס קיים אולם ספורט "קריית החינוך" המשמש את קריית החינוך גולדה מאיר ואת עמותות הספורט מהעיר נס ציונה, הוא מכיל 765 מקומות ישיבה.

כיתות מיוחדות בחטיבת הביניים

  • כו"ח - ראשי תיבות של כבדי שמיעה וחירשים. קיימות 3 כיתות כו"ח בבית הספר בהן לומדים תלמידים חירשים וכבדי שמיעה מכל קצוות מטרופולין תל אביב בשיטת חינוך מיוחד ולפעמים בשילוב עם הכיתות הרגילות במקצועות מסוימים.
  • מצוינות מדעית-טכנולוגית - כיתה לתלמידים מצטיינים, ואלו שהוכיחו את יכולותיהם במבחן מקדים. מלווה על ידי מכון ויצמן וארגון תעשיידע. במסגרת הכיתה מקבלים התלמידים 4 שעות תוספת בשבוע, שעתיים של מדעים בפיקוח מכון ויצמן ושעתיים של קורסים לבחירה הממומנים על ידי ארגון תעשיידע וחברה נבחרת. במסגרת הכיתה יוצאים התלמידים לסיורים וטיולים במפעלים ובמעבדות מדעיות.
  • ספורט רב ענפית - כיתה המשלבת לימודים עיוניים בתחום הספורט לצד חלק מעשי בדמות אימון לשיפור מיומנויות אתלטיות, מתוך הכנה והכוונה למגמת הספורט בחטיבה העליונה המזכה בתעודת מדריך/ה מוסמך/ת ב"חדרי כושר". במסגרת הכיתה מקבלים התלמידים שלוש שעות נוספות של ספורט ושיעור אחד של אנטומיה (חינוך גופני עיוני).[1]

מסלולים ומגמות בתיכון

בתיכון מגמות ספורט, מדעי המחשב, ביוטכנולוגיה, ביולוגיה, גאוגרפיה, כימיה, מדעי החברה, ספרות, פיזיקה, תיאטרון, מזרחנות וערבית, קולנוע ותקשורת, טכ"מ, ומינהל עסקים.[2]

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0