תיכון דרכא רמון ע"ש אילן ואסף רמון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תיכון דרכא רמון ע"ש אילן ואסף רמון
Ramon.png
בית ספר תיכון וחטיבת ביניים
מוטו בית לחקר מדעי ושיח חברתי
השתייכות דרכא
תקופת הפעילות 2009–הווה (כ־15 שנים)
שכבות לימוד ז'–י"ב
מספר כיתות 42
בעלי תפקידים
מנהלת חנה כהן
באחריות משרד החינוך
תלמידים
1200
מיקום
מיקום גדרה

תיכון דרכא רמון על-שם אילן ואסף רמון הוא בית ספר תיכון וחטיבת ביניים בגדרה. התיכון נחנך לראשונה ב-1 בספטמבר 2009 במקור בשם "תיכון דרכא רמון על-שם אילן רמון", באותה שנה נהרג בנו של רמון, אסף, והוחלט לקרוא את בית הספר בנוסף על שמו.

מרכז תיכון רמון

התיכון מופעל על ידי העמותה הרשומה דרכא. בתיכון ישנן שש שכבות ו-42 כיתות (23 בחטיבת הביניים ו-19 בתיכון) ובית הספר מונה כ- 1200 תלמידים מגילאים 12 ועד 18. כיום (2019) בית הספר מנוהל על ידי חנה כהן.

תולדות בית הספר

עד 2009 בגדרה פעל תיכון אחד - תיכון דרכא ע"ש מנחם בגין. לאחר שהאוכלוסייה בגדרה התפתחה, נבע צורך להקים תיכון נוסף שיצמצם את העומס והצפיפות בתיכון השני. התיכון הוקם על ידי ד"ר סיגל סטרשנוב, שניהלה תיכון אחר במועצה אזורית גזר. בעת פתיחת בית הספר היו רק שתי שכבות, שכבת ז' ושכבת ח'. בית הספר גדל ומתפתח בכל שנת לימודים. החל משנת 2015 בבית הספר קיים מבנה אודיטוריום וקפיטריה (שעדיין לא נפתחו לתלמידים) ובשנת 2017 החלו בניות אולם ספורט.

המוטו של התיכון היא "בית לחינוך מדעי ודיאלוג חברתי". האמרה באה מכך שבבית הספר ישנן מגמות מדעיות רבות לכן התיכון מתגאה בכך. הבית ספר מקדם דיאלוג בקרב התלמידים והמורים ובין עצמם. באמצעות שיח חברתי מתקיימות פעילויות מגוונות בבית הספר. החל ממפגשים רב תרבותיים, מעגלי שיח רב גילאי, שכבות בוגרות חונכות את השכבות הצעירות, כתיבה יוצרת ועוד[1].

משמעות השם והסמל

בית הספר נבנה על מטע רימונים, לכן השם "רימונים" הוצע להיות שמו של התיכון. לאחר הקמתו נערכה הצבעה בקרב הצוות החינוכי של בית הספר לגבי שמו. בין השמות שהוצעו: רמון (על שם אילן רמון), רימונים והדרים. לבסוף השם רמון נבחר, והבית ספר מנציח את פעילותו ומורשתו של אילן רמון ומדגיש ערכים שבהם רמון דגל. הסמל צוייר ונהגה על ידי אופירה אייזנברג, מורה לתנ"ך שנמנתה בין מקימי התיכון. בסמל ניתן לראות כוכבים, בהקשר לחלל החיצון שבו נספה רמון.

מבנה

בית הספר מכיל ארבעה בניינים מרכזיים - בניין לשכבות ז'-ח', בניין לשכבות ט'-י', בניין לשכבות י"א-י"ב וכן בניין הנהלה בו נמצאים משרדי ההנהלה והמזכירות. כל הבניינים שלהלן מחוברים בקומתם השנייה, כך שכל הבית ספר מחובר למרפסת בצורת כיכר עירונית אחת גדולה.

בבית ספר ישנו מגרש (גם מגרש כדורגל וגם מגרש כדורסל) שמרכז את רוב פעילויות הספורט בבית הספר. במגרש מתקיימים כל הטקסים והוא אזור מרכזי בתיכון. כמו כן בבית ספר יש גם שטחים פתוחים רבים שמשמשים כמקום בילוי ורוגע להרבה תלמידים. באותם שטחים פתוחים מתקיימים לעיתים גם שיעורי של"ח.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0