תג (סמל)
תג (באנגלית: Badge ), הוא מכשיר או אביזר, המכיל לרוב סמלים של ארגון, שמוצגים כדי לציין הישג כלשהו של שירות, הישג מיוחד, סמל לסמכות הניתנת על ידי שבועה (למשל, משטרה וכיבוי אש), סימן לתעסוקה חוקית, סטטוס, או כאמצעי זיהוי פשוט. התגים משמשים גם בפרסום ולמטרות מיתוג. תגי משטרה מוארכים לתקופות ימי הביניים כאשר האבירים לבשו סמלים המייצגים את נאמנותם.
תגים עשויים ממתכת, פלסטיק, עור, טקסטיל, גומי וכדומה, והם מחוברים בדרך כלל לביגוד (כולל כובעים), תיקים, הנעלה, כלי רכב, ציוד חשמלי לבית וכדומה. תגי טקסטיל או טלאים יכולים להיות ארוגים או רקומים. תגים ניתן לחבר על ידי הדבקה, גיהוץ, תפירה, סיכות או אפליקציה.
יש האוספים תגים: בבריטניה, למשל, קיימת קבוצה של אספני תגים משנת 1980. [1]
בצבא משתמשים בתגים לציון יחידות או זרועות שאליה משתייך העונד. בצבא מוענקים תגים/סמלים בסוף הכשרה צבאית, דרגה וכדומה. באופן דומה, ארגוני נוער כמו בתנועת הצופים משתמשים בתגים כדי להראות חברות בקבוצה, פרסים ודירוג.
היסטוריה
תגים היו פופולריים לפחות כמו תכשיטים בימי הביניים, והיו מגוונים כיצירות תכשיטים יקרות ביותר. צורות מיוחדות היו לתגי הצליינים, שנענדו על ידי מי שסיימו עלייה לרגל, ותגי הרלדיים, שנענדו לציון שירות או נאמנות לדמות פוליטית. תגים אלה היו פופולריים במיוחד באנגליה, והפכו לא היו מקובלים בתקופה שקדמה לכך. למלחמות השושנים.[דרושה הבהרה] חגיגה מלכותית אחת בשנת 1483 הייתה בסימן חלוקת 13,000 תגים, מספר עצום ביחס לאוכלוסייה באותה תקופה. סוגים נוספים היו תגי קבורה, ככל הנראה שהוגשו לאבלים להלוויה של דמויות חשובות. הצורה המפוארת ביותר של התג נענדה כתליון צווארון ממתכת, לעיתים קרובות מזהב.
מהתג התפתחו תגי שירות שונים, שנענדו על ידי פקידים, חיילים ומשרתים. בצבא הבריטי תג כובע ממתכת (מהמאה העשרים ואחת, רוב תגי הכובע עשויים מפלסטיק) המציין את הגדוד או לחיל, של החייל הפך לסטנדרט במאה ה-17, כמו-גם ברוב הצבאות האירופיים. עד המאה ה-19 התג היה חלק כמעט בלתי משתנה מכל המדים, כולל במדי בתי הספר. בבריטניה יש עדיין תגי בית הספר מבד על כיס החזה של הז'קט או הבלייזר.
שימושים שונים
אחד התגים הידועים ביותר הוא תג השריף האמריקאי בצורת כוכב, שהתפרסם במערבונים. תג היו"ר מאו (אנ') הוא כנראה התג הפוליטי המפורסם ביותר.
תוכנית הילדים של ה-BBC "פטר הכחול" גם מעניקה את " תג פיטר הכחול " משלה לאנשי הציבור המופיעים בתוכנית.
תגי כפתורים (אנ') הם תגים עגולים בעלי עיצוב או תמונה מצופים פלסטיק. לעיתים קרובות יש להם סיכת מתכת בגב או סיכת ביטחון. הגודל הפופולרי ביותר הוא 25.4 מילימטרים, אבל תגי הכפתור יכולים להיות גדולים יותר עד 120 מילימטרים. סגנון תגי הכפתור הגדולים יותר, משמש בקמפיינים פוליטיים ולעיתים קרובות הם ניתנים כחלק מברכה ליום הולדת.
בארצות הברית, התגים המשמשים את גורמי אכיפת החוק, כיבוי אש והאבטחה, עשויים בדרך כלל ממתכת בצבעים ובגמורים שונים ונענדים על המדים, מעל כיס החזה השמאלי של החולצה או הז'קט. בלשים וחוקרי משטרה בלבוש אזרחי עשויים לענוד אותם על החגורה, או על שרשרת סביב הצוואר.
במחשוב, תגים משמשים להדגמת מיומנויות. [2] בחינוך, תגים דיגיטליים (אנ') משמשים כחלופות לתעודות. [3] [4]
ביפן, לעיתים קרובות מונפקים לעורכי דין תגי סיכת דש המשמשים ככלי זיהוי בבית המשפט, או במהלך עבודתם הרגילה. כך גם בישראל מוענקים תגי סיכת דש לאנשי ציבור כגון חברי ממשלת ישראל, חברי כנסת ואחרים. תגים אלו מספקים דרך מהירה להזדהות. [5]
סמלים, תגים, עיטורים ואותות בצה"ל
- ערכים מורחבים – סמלי צה"ל, עיטורי צה"ל, חוק העיטורים בצבא הגנה לישראל
בישראל ישנם סוגים שונים של סמלים, בהם; תגים, סיכות, פאטצ'ים ודגלים, כאשר עיצובם ואופן השימוש בהם מוגדרים בחוק ובפקודות המטכ"ל הצה"ליות. כגון סמלים, עיטורים, תגי יחידות ועוד.
בצה"ל האותות והעיטורים מוענקים לחיילי וקציני צה"ל, שהפגינו אומץ לב וגבורה יוצאי דופן, בדרך כלל בשעת לחימה. רבים מבין מקבלי העיטורים נהרגו תוך כדי ביצוע המעשה שבגינו עוטרו. עיטורי צה"ל נחלקים לשתי קבוצות: עיטורים, וציונים לשבח. גם בתוך הקבוצות ישנו מדרג ברמת העיטור או הציון לשבח. עיטורים וצל"שים מוענקים לעיתים גם ליחידות שלמות. חוק העיטורים בצבא הגנה לישראל קובע הוראות בנושא.
לקריאה נוספת
- Attwood, Philip, Badges. London: British Museum Press, 2004.
- Attwood, Philip, Acquisitions of badges (1978-1982). London : British Museum Occasional Paper 55, 1985.
- Attwood, Philip, Acquisition of badges (1983-1987). London: British Museum Occasional Paper 76, 1990.
- Bible, Don. Warrant Discs of the Gestapo & Kripo, 1934-1946. Morristown, Tenn: Published privately by the author, 1991.
- C.G. Braxmar Co., Inc. (New York, N.Y.). Illustrated Catalogue of Fire & Police Dept. Badges. New York: The company, 1921.
- Dinnes, Andrew Ross. Border War Badges: A Guide to South African Military & Police Badges, 1964-1994. 2011.
- Houser, Todd R., Norm Sorenson, and Ronald L. Myers. A History of the City of Long Beach, California Police Badge. [Long Beach, Calif.]: Long Beach Police Historical Society, 2005.
- Mauldin, William. State Police & State Highway Patrol Badge Guide. Meadows of Dan, Va: William Mauldin Productions, 1999.
- Taylor, Michael Bradley, and Victor Legender Wilkinson. Badges of Office: An Illustrated Guide to the Helmets and Badges of the British Police 1829 to 1989. Henley-on-Thames: Hazell, 1989.
ראו גם
- סמלי צה"ל
- תג יחידה
- עיטורי צה"ל
- עיטור הגבורה
- חוק העיטורים בצבא הגנה לישראל
- מדליית הכבוד (ארצות הברית)
- עטרה (כתר)
- תעודת זהות
- סיכת דש
- אותות ועיטורים צבאיים
- לגיון הכבוד
- לגיון ההצטיינות
קישורים חיצוניים
- מה אומרת כל כומתה, תג ודרגה שעל החייל שלידכם?, סרטון בערוץ "מתגייסים", באתר יוטיוב (אורך: 02:08)
- תקנות העיטורים בצבא-הגנה לישראל (ענידת עיטורים ואותות מערכה), תשל"ג-1973
- "אותות ועיטורים בצה"ל", הוצאת מערכות, גיליון 478
- הסיפורים מאחורי התגים בצה"ל
- Badges in the Staten Island Historical Society Online Collections Database
- Badge Collectors' Circle
הערות שוליים
- ^ "The history of the Badge Collectors Circle". נבדק ב-2011-08-02.
- ^ Mozilla Open Badges Project
- ^ "Badges for Lifelong Learning". נבדק ב-2012-11-20.
- ^ "About the Badges for Lifelong Learning initiative". נבדק ב-2012-11-20.
- ^ Jones, Colin P. A. (2015-02-23). "Badges of honor: what Japan's legal lapel pins really mean". The Japan Times (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2021-11-03.
תג (סמל)36946118Q799000