ת'ום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ת'ום

תוּם או תוּמיהערבית לבנטינית: ْتُوم – שום) הוא רוטב שום המצוי בשימוש בלבנט. בדומה לאיולי פרובאנס, ישנן וריאציות רבות המכילות שום, מלח, שמן זית או שמן צמחי, ומיץ לימון, שמועכים אותו באופן מסורתי באמצעות עלי ומכתש מעץ.[1] יש גם וריאציות פופולרית במקומות רבים, כגון העיירה זע'רתא, בלבנון, שם מוסיפים נענע.[2]

שימושים

סלסת תוּם (רוטב שום) משמשת כמטבל, במיוחד עם צ'יפס, עוף וארטישוק, ובכריכי לבנטין, במיוחד כאלה המכילים עוף. הרוטב מוגש בדרך כלל עם מנות עוף בגריל.

הערות שוליים

  1. Sahaj108. "Toum". Allrecipes.com. נבדק ב-1 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  2. Saad Fayed. "Toum Lebanese Dipping Sauce – Recipe". About.com Food. נבדק ב-1 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

ת'ום29539518