שרון כהן (שף)
שרון כהן (נולד ב-1976) הוא שף ומסעדן, מסעדת שילה בתל אביב ועוד.
ביוגרפיה
אביו של כהן היה בעל מכולת ואמו היא דור שמיני בירושלים.[1] כהן גדל בירושלים, ובנעוריו עבד בבתי קפה.
כהן החל את הקריירה כשוטף כלים ועבר את כל התפקידים בענף, כולל מלצרות וניהול פלור, בעבודה במסעדות ישראליות (בהן סאקורה וקאבלייר). כמו כן, התמחה במסעדות מובילות בספרד וצרפת. בעל תואר בניהול וכלכלה באוניברסיטה פתוחה.[2]
ב-2001 עבר לתל אביב.
שילה
בשנת 2005 פתח את מסעדת שילה ביחד עם אשתו עדי, כגסטרו-פאב, ברחוב בן יהודה בתל אביב.[2] המסעדה נקראת על שם הכלבה של אשתו.[1] תוך שנים ספורות הפכה שילה לאחת ממסעדות השף המובילות בישראל.[3] המסעדה התמחתה בהגשה של מנות דגים נאים, דגים ופירות ים. בין לקוחות המסעדה נמנים העלית של קהילת העסקים, התרבות והפוליטיקה בישראל החוזרים אליה כלקוחות קבועים. המטבח של שף כהן מציג אוכל ים תיכוני המשלב השפעות אסיאתיות וטכניקות צרפתיות קלאסיות.
עבודתו מאופיינת בשני ערכים מובילים[דרוש מקור]: פנג שווי לחומרי גלם ״ככל שלא תשנה את תצורת החומר ואת המבנה שלו, כך האנרגיה שלו תעבור לסועד בצורה מיטבית״. וכן - המנות נעשות א-לה מינוט - תהליך הבישול כולו נעשה ברגע הכנת המנה, לשמירה על טריות ומקסום הטעמים.
בתקופת מגפת הקורונה בישראל, בדומה למסעדות אחרות, שלחה המסעדה מנות בשליחויות עצמאיות.[3]
עסקים נוספים
בעקבות הצלחתו בשילה נכנס כשותף ושף אחראי בקפה אירופה (2013–2023) וכבעלים ושף בשיפודי אירופה (2016–2017), שאותה העביר לידיו של השף בפועל פליקס רוזנטל.[4] הקים את "דאדאדא" שאותה עזב אחרי חצי שנה.[2] ב-2016 פתח את המסעדה התאילנדית פלורנטין האוס (2016–2019), שאליה הכניס את הסו-שף של תאיזו, דור אבן ואליה הביא שפים מסין.
ב-2021 פתח את בר יין ג'נגו.[4]
באוקטובר 2023 פתח את "NIKO", פופ אפ המבורגרים ושרימפס.[5][6]
כהן הוא גם יועץ לרשתות (ארומה ישראל, קפה קפה).[דרוש מקור]
פעילויות נוספות
ב-2024 שיחק בתפקיד אורח פרק 1,2 ״הטבח״ עונה שנייה – בתפקיד עצמו.
פעיל ודובר בולט של המחאה חברתית נגד הרפורמה המשפטית.[7][5][6]
משתתף איש ברזל, טריאתלון.[דרוש מקור]
קישורים חיצוניים
- שילה - Sharon Cohen Kitchen & Bar, באתר www.shila-rest.co.il
- רז שכניק, שרון כהן: "אני השף מספר 2 בארץ. מספר 1 כל הזמן מתחלף", באתר ynet, 23 ביוני 2023
- עומר שוברט, השף של האלפיון העליון, שרון כהן, מנסה לא לטבוע בביצת הקולינריה המקומית, באתר הארץ, 17 באוגוסט 2017
- חיליק גורפינקל, השף שרון כהן: "אין לנו זכות לשתוק עכשיו", באתר כלכליסט, 27 ביולי 2023
- ריטה גולדשטיין, כשבאים לשילה באים אליי. לא סתם כתוב למעלה "שרון כהן", באתר מאקו, 2 במאי 2024
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 אמיר קמינר, על הפלאנצ'ה: השף שמאחורי מסעדת "שילה", באתר ynet, 31 בינואר 2010
- ^ 2.0 2.1 2.2 עומר שוברט, השף של האלפיון העליון, שרון כהן, מנסה לא לטבוע בביצת הקולינריה המקומית, באתר הארץ, 17 באוגוסט 2017
- ^ 3.0 3.1 ריטה גולדשטיין, אין כמו לאכול על צלחות פורצלן, אבל החיים לא נותנים לנו, באתר מאקו, 17 בדצמבר 2020
- ^ 4.0 4.1 חיליק גורפינקל, "לא הגיוני שמסעדות צריכות לבשל לחיילים", באתר כלכליסט, 20 בנובמבר 2023
- ^ 5.0 5.1 שרון בן-דוד, גם השף של שילה התאים את עצמו למצב, ואנחנו זכינו בפופ-אפ המבורגר, באתר "Time Out ישראל", 12 בנובמבר 2023
- ^ 6.0 6.1 יניב גרנות, ניקו, תל אביב: אש, עשן והמבורגר דיסטורשן של שילה ושרון כהן, באתר וואלה!, 19 בנובמבר 2023
- ^ חיליק גורפינקל, השף שרון כהן: "אין לנו זכות לשתוק עכשיו", באתר כלכליסט, 27 ביולי 2023
38659836שרון כהן (שף)