שמן נבט חיטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שמן נבט חיטה

שמן נבט חיטה הוא שמן המופק מנבט החיטה, המהווה כ-2–3% ממשקל החיטה[1] וכ-8–14% של שמן בתכולתו הכוללת.[1]

בכמות ייחוס של 100 גרם (3.5 ounces), שמן נבט חיטה מספק 884 קלוריות.[2] שמן נבט חיטה מכיל כמות גבוהה של ויטמין E (149 מ"ג ל-100 גרם),[2] שתכולתו פוחתת באופן משמעותי לאחר חמצון-חיזור עקב שיחול, צלייה בתנור או אחסון השמן למשך 6 שבועות.[1] כשמן בישול, הוא בעל טעם חזק ומתכלה בקלות.

שמן נבט חיטה מכיל את חומצות השומן הבאות:[1][2]

רכיב כמות אחוזים של הרכיב מתוך 100 גרם
חומצה לינולאית (אומגה 6 (אנ')) 55%
חומצה פלמיטית 17%
חומצה אולאית 15%
חומצה אלפא-לינולנית (אומגה 3) 7%

שמן נבט חיטה עשיר בפיטוסטרולים (אנ'), במיוחד בקמפסטרולים (אנ') ובטא-סיטוסטרול (אנ'), הנשארים גם לאחר אחסון לטווח ארוך.[1] כמן כן, השמן מכיל גם את הסטרול אוקטקוסנול (אנ').[1]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שמן נבט חיטה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Liu, Xiaojun; Chi, Chengye; Zhou, Shengmin; Jiang, Yuanrong (2023). "Comparison of wheat germ and oil characteristics and stability by different stabilization techniques". LWT - Food Science and Technology: 115664. doi:10.1016/j.lwt.2023.115664. ארכיון מ-2023-12-22. נבדק ב-2024-01-05.
  2. ^ 2.0 2.1 2.2 "Nutritional profile of wheat germ oil per 100 grams". FoodData Central, US Department of Agriculture. 1 באפריל 2019. ארכיון מ-2020-08-21. נבדק ב-22 בדצמבר 2023. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37832310שמן נבט חיטה