שמן לימון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שמן לימון

שמן לימון הוא שמן אתרי נדיף ומעט צהבהב המופק מכבישה קרה או זיקוק של סחיטה של קליפת לימון.[1]

שמן לימון משמש להוספה או שיפור טעם וריח בחומרי טעם וריח, בבשמים, במאכלי מזון, בתכשירים פרמצבטיים ובמנורות ריח לחדר. במיקרוסקופיה, שמן לימון שומש כהבהרת הדגימה הנלקחת.

שמן לימון מכיל טרפנים (לימונן), ססקוויטרפנים (אנ'), אלדהידים (ציטראל וציטרונלל (אנ')) ואסטרים (גרניל אצטט (אנ')).‏[2]

הערות שוליים

  1. ^ Lemon Essential Oil: Benefits, Side Effects, How to Use, and More, Healthline, ‏2019-05-24 (באנגלית) (ארכיון)
  2. ^ Lemon Oil - an overview | ScienceDirect Topics, www.sciencedirect.com (ארכיון)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0