שירדן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שירדן
Şırdan
מאכלים
סוג קיבה של כבש
מטבח טורקי
אזור מוצא אדנה
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה חם

שירדןטורקית: Şırdan) הוא מאכל טורקי מסורתי הנחשב לנפוץ בעיר אדנה אך גם במדינות במדינות הקווקז ומרכז אסיה[1][2].

המאכל עשוי מהקיבה התחתונה (Abomasum) של הכבש המכונה שירדן בטורקית.

תהליך הכנת המאכל כולל ניקוי יסודי של הקיבה שאותה ממלאים בתערובת של אורז, בשר טחון, תבלינים, ולעיתים גם ירקות קצוצים ולאחר מכן מבשלים[3].

נהוג לצרוך את המאכל כארוחת צהריים או בשעות הלילה ולהגישו בליווי יוגורט, לחם שטוח, מלח, כמון ופלפל צ'ילי.

שירדן נחשב למאכל המקומי של אדנה ונרשם כפטנט באמצעות משרד סימני המסחר הטורקי[4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שירדן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Geoffrey Ballinger, Şırdancı Eşo: Internal Affairs, Culinary Backstreets, ‏2020-02-26 (באנגלית)
  2. ^ Şırdan nedir, tarifi nasıl yapılır? Şırdan hayvanın neresidir? Şırdan tarifi!, CNN TÜRK, ‏2024-07-01 (בטורקית)
  3. ^ Şırdan nedir, şırdan hayvanın neresinden elde edilir? Evde şırdan dolması nasıl yapılır?, web.archive.org, ‏2019-01-12
  4. ^ Coğrafi İşaret Platformu, Coğrafi İşaret Platformu (בטורקית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39109939שירדן